Et juleønske fra velgørende forening: - Mere plads til julepakker

Tre kvinder står bag »Ahelp2u« og hjælper fattige familier. De har selv et ønske til jul

Udgivet:07. november 2018, 15.49

Læsetid:3 minutter

På lørdag 10. november skal et loppemarked rydde ud i de mange effekter, som foreningen »Ahelp2u« har samlet sammen for at hjælpe børnefamilier. Loppemarkedet i KulturFabrikken skal også rejse penge til årets julehjælp. Winie Bjerre fra »Ahelp2u« forventer, at 100 familier kan få julehjælp. Foto: jesper wind

Jesper Wind
Journalist
Jesper Wind
Journalist| +45 2947 1862 | jwi@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg har været journalist på Herning Folkeblad i mere end tre årtier. Jeg plejer at sige, at jeg skriver om alt, undtagen elitesport. Jeg fortæller gerne om livet i landsbyerne, de frivilliges indsats rundt i foreningerne og dagligdagen for børn og unge i dagtilbud og folkeskoler. Dækning af 112-stof er også en af mine opgaver. Kom frisk med tip til mig, hvis du har noget på hjerte.
Se flere artikler af Jesper Wind

5 år siden

HERNING Winie Bjerre bliver næsten væk i de store bunker af flyttekasser, der er stablet op i lagerhallen på Mørupvej i Herning.

Flyttekasserne er fyldt med tøj og sko. Rundt om stablerne står en sofa, flere tremmesenge, en palle med gummistøvler og på en reol er samlet madvarer som mel og gryn.

Her i den råkolde industrihal ved siden af KulturFabrikken har foreningen »Ahelp2u« sit hovedkvarter.

Winie Bjerre er sammen med Iben Haupt og Louise Møller de tre kvinder, der driver foreningen og med deres frivillige arbejdskraft hjælper økonomisk trængte familier.

Hjælp til fødselsdage

- Sidste år hjalp vi 59 familier med tøj og mad, møbler og hjælp til at holde fødselsdag for deres barn. Vi har også hjulpet en familie med konfirmation og en familie, der ikke kunne holde studentergilde, fortæller Winie Bjerre.

»Ahelp2u« har ind til nu i år givet 67 familier en hjælpende hånd.

- Vi oplever et stigende behov for hjælp. Jeg tror, at kontanthjælpsloftet spiller ind. Der er nogen børnefamilier, der ikke kan få det til at hænge sammen, fortæller Winie Bjerre.

Kontanthjælpsloftet blev indført 1. oktober 2016 og er en grænse for, hvor meget borgere samlet set kan få i særlig støtte, boligstøtte og kontanthjælp.

Børn i fokus

Det kan sætte en børnefamilie i en økonomisk klemme.

- Vores hovedfokus er på at hjælpe familier med børn. Børn skal ikke opleve, at de skal føle sig anderledes eller mere udsatte, fordi de ikke har råd til at holde fødselsdag for deres venner og klassekammerater, eller de ikke kan få nyt tøj, siger Winie Bjerre

De tre frivillige bruger foreningens side på Facebook til at efterlyse bidrag hos både private og virksomheder. Det er også her, at familier på mail kan søge om hjælp.

- Vi oplever en stor velvillighed. For private firmaer er det vigtigt, at de ved, at vi hjælper lokalt, siger Winie Bjerre.

Julehjælp til familier

Næste store opgave bliver at samle ind til julekurve. Sidste år delte »Ahelp2u« julehjælp ud med mad og gaver til børnene til 119 familier. I år forventer foreningen at få næsten lige så mange ansøgninger.

- Vi samarbejder med Herning Kommune og de andre velgørende organisationer om julehjælpen. Vi hjælper også med møbler til unge hjemløse, der skal i egen bolig. Det sker i samarbejde med Herning Kommune og forsorgshjemmet PotentialeHotellet, fortæller Winie Bjerre.

Et juleønske

»Ahelp2u« har selv et juleønske. Fra nytår vil foreningen blive hjemløs.

KulturFabrikken, som har lånt det store lager ud til foreningen, skal være ude af lokalerne på Mørupvej til nytår.

- Det betyder, at vi for fjerde gang på to år skal flytte. Herning Kommune har hjulpet os før, og vi håber, at det sker igen. Vi leder vi efter et fast sted at være. Det skal være tørt og opvarmet. Ellers bliver vores indsamlede tøj ødelagt, siger Winie Bjerre.

Først skal der sælges ud af bunkerne med tøj og ting og sager.

Det sker lørdag 10. november på KulturFabrikken.

Læs også
Enormt behov for julehjælp Enormt behov for julehjælp
Læs også
Enormt behov for julehjælp
Læs også
Korshærstanker op til jul Korshærstanker op til jul
Læs også
Korshærstanker op til jul
Læs også
Flere familier søger hjælp hos Kirkens Korshær Flere familier søger hjælp hos Kirkens Korshær
Læs også
Flere familier søger hjælp hos Kirkens Korshær