Overtager australsk tech-virksomhed: Biomar køber rejeovervågnings-firma

Brande-firmaet overtager australsk tech-virksomhed, der via kunstig intelligens kan sørge for den perfekte mængde rejefoder

Udgivet:11. april 2022, 13.11

Læsetid:2 minutter

Biomar gør sig ikke bare i foder til fisk og rejer. Nu er Brande-virksomheden også ejer af et it-firma, der overvåger rejefodring. Foto: Henrik Ole Jensen

Kim Stoltenberg Hansen
Journalist
Kim Stoltenberg Hansen
Journalist| ksh@herningfolkeblad.dk
Erhvervsjournalist - tidligere kriminalreporter, sportsredaktør, onlineredaktør samt biografchef. Fan af opfindere, iværksættere, moderne ledere og produktionsdanmark - og vild med al slags sport
Se flere artikler af Kim Stoltenberg Hansen

1 år siden

OPKØB Selv inden for rejeopdræt kommer ny teknologi buldrende. Biomar - der sælger foder til fisk og rejer - har købt det australske firma AQ1, som ved hjælp af kunstig intelligens registrerer foderbehovet hos rejer i fiskefarme.

Teknologien overvåger ved hjælp af avancerede akustiske sensorer i vandet rejernes fodringsbehov, hvilket er helt afgørende for at opnå en effektiv og bæredygtig produktion uden overfodring.

- I løbet af de seneste år har vi set, at brugen af ​​intelligente foderautomater i rejeopdræt kan optimere fodereffektivitet, produktionsudbytte og bæredygtighed, når det introduceres sammen med datadrevet farm management. Tilføjelse af Biomar foderløsninger og teknisk viden til ligningen åbner nye muligheder, forklarer Carlos Diaz, administrerende direktrør hos Biomar Group, i en pressemeddelelse.

- Vi har en stærk tro på, at vi kan bringe viden og teknologisk innovation sammen og tilbyde nye fordelagtige løsninger til vores kunder, der forbedrer fodringseffektiviteten og bæredygtigheden. Ved at optimere fodringspraksis, kombinere intelligente fodringssystemer, omfattende analyser, avancerede foderløsninger og effektiv bedriftsstyring kan vi tage endnu et skridt i den rigtige retning, siger Carlos Diaz.

Russisk pause

Mens der altså er fuld fart på Biomar down under, har man lukket ned i Rusland. Biomar Group har standset alle handelsaktiviteter med Rusland.

Beslutningen gælder for alle Biomars enheder verden over. Forbuddet er et stort skridt for virksomheden, da det har væsentlige konsekvenser at udskifte råvarer og miste salgsomsætning.

- Det har ikke været nogen nem beslutning, men som en virksomhed, der er drevet af vores formål og vores værdier, bliver vi nødt til at tage et standpunkt. Vi mener, at det er vores ansvar at have en positiv indvirkning på miljøet og menneskerettigheder verden over. Derfor vil vi ikke samarbejde med Rusland, så længe de krænker Ukraines suverænitet og forårsager en humanitær krise, forklarer Carlos Diaz.

Handelsforbuddet er blevet godkendt af bestyrelsen, og er trådt i kraft.

- Desværre vil vores beslutning have en væsentlig indvirkning på vores kunder i Rusland, og det kan påvirke vores formuleringsomkostninger fremadrettet, men vi bliver nødt til at trække en streg i sandet. Vi drager ikke det russiske folk til ansvar, og vi vil gøre, hvad vi kan for at finde løsninger for vores kunder og medarbejdere. På trods af konsekvenserne mener vi, at det er det rigtige at gøre, siger Carlos Diaz.

Alle Biomars medarbejdere i Rusland og Ukraine beholder deres arbejde og får støtte fra Biomar-organisationen, selvom de erhvervsmæssige aktiviteter afbrydes.