Midtjysk sundhedspersonale corona-testes igen: 150 tjekkes hver dag

Region Midtjylland kan lempe midlertidigt stop og hver dag teste cirka 150 sundhedsansatte

24. marts 2020, 09.45

Billeder af udrykningskøretøjer med de blå blink tændt. Det må gerne både være ambulance og lægebil.

MIDTJYLLAND Der blev 20. marts 2020 i Region Midtjylland indført et midlertidigt stop af al testning af ansatte for Covid-19 af hensyn til at friholde kapacitet til patienter.

- Der har nu vist sig at være en mindre restkapacitet, som gør det muligt at teste cirka 150 personer dagligt. Det sker ved at fylde op med medarbejder-prøver, hver gang der køres en test. For at undgå at restkapaciteten går til spilde, kan Region Midtjylland gennemføre et mindre antal tests, siger Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland.

Derfor får hospitaler, psykiatri- og socialområdet samt almen praksis nu mulighed for at kunne få testet en mindre gruppe medarbejdere for Covid-19 – på trods af den aktuelle situation med mangel på testkapacitet.

Prøverne bliver reserveret personale med kritiske funktioner i sundhedsvæsenet og vil blive foretaget på de fem akuthospitaler i Region Midtjylland.

- Vi går naturligvis efter snarest muligt at kunne leve op til regeringens strategi om at teste sundhedspersonale med lette symptomer, siger Ole Thomsen.