Standpunkt: Lokal med vilje - også i Skive

9. september 2020, 10.30

Vibeke Larsen. Foto: Flemming Hansen

På gågaden mødte jeg forleden Herning Folkeblads tidligere debatredaktør - og tidligere chefredaktør - Flemming Larsen. Han smilede over hele hovedet. Lidt af gensynsglæde, vælger jeg at tro, men trods alt nok mest over den gode nyhed, han havde læst om i »sin avis«. Nemlig vores offentliggørelse tidligere samme dag, at Skive Folkeblad bliver en del af Folkeblads-familien.

- Stort til lykke. Det er en rigtig god nyhed for lokalområderne og lokaljournalistikken i vores del af landet. Det kunne »den gamle« da godt finde på at skrive en lille mening om, erklærede han.

Som sagt så gjort. Efter weekenden sendte han et læserbrev. Det kan du læse på debatsiderne i dag.

Læs også
Folkebladet får endnu et familiemedlem

Tak for det, Flemming. Og tak til alle jer andre, der har mailet eller lykønsket os, når vi har mødt jer rundt i byen.

Det er dejligt at mærke, at der også omkring os er glæde over, at det lokale mediehus udvikler og styrker forretningen og selvstændigheden yderligere. Hvad der er godt for mediehuset, er godt for egnen - og omvendt.

Min chefredaktørkollega på Skive Folkeblad, Ole Dall, konstaterede forleden i spalterne, at det var en historisk dag for den 140 år gamle avis.

- Vi skal ikke ende med at have et par sider fra Skive-egnen i en anden avis. Skiveegnen fortjener en fortsat stærk mediedækning. Nu er der sket en fremtidssikring af Skive Folkeblad - en fremtid med udviklingsmuligheder og perspektiv til gavn for vores egn. Det er godt for Skive Folkeblad. Og det er godt for den egn, vi dækker og betjener, fastslog han.

Det er jeg overbevist om, at han har og får ret i.

I Mediehusene Midtjylland er vi både glade og stolte over, at vi nu får et nyt medlem i vores mediefamilie, som uden tøven kan skrive under på at være »lokal med vilje« - nu og fremover. Og som ligesom Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis er sat i verden for at interessere sig for og kere sig om de områder, vi selv er en del af.

Vi glæder os over, at vi med familieforøgelsen er med til at sikre, at vores mangeårige kollega og samarbejdspartner i nabolaget Skive fortsætter med at udgive medier og indhold til gavn for lokale læsere og annoncører.

Samtidig glæder vi os over, at vi med sammenlægningen kan styrke og fortsætte udviklingen af vores eksisterende mediehuse, produkter og forretningsområder - til gavn for borgerne, kunderne og medarbejderne lokalt.

Det kræver muskler at operere i et evigt presset mediemarked, hvor ikke mindst den digitale udvikling går stærkt. Og hvor vi kæmper med amerikanske giganter som Facebook og Google, som næppe interesserer sig synderligt for, hvordan det går rundt omkring i lokalområderne - eksempelvis hvor du og jeg bor - men alligevel er altdominerende i verden og æder forbrugernes og annoncørernes tid, opmærksomhed og penge.

Herning Folkeblad købte i 2013 Midtjyllands Avis i Silkeborg. Ønsket var også dengang, at vi samlet set som mediekoncern kunne stå stærkere og i fællesskab skabe bedre muligheder, økonomi og volumen til at ruste os i et turbulent mediemarked.

Det lykkedes. Vi fik flere muskler til både at forbedre det eksisterende og udvikle og skabe nyt - uden at gå på kompromis med lokalforankringen nogen af stederne.

Sådan bliver det også sammen med Skive Folkeblad. Og vi glæder os.

Læs også
Standpunkt: En sort mandag