- Teatret er et godt mødested

Stine Lykke er ny i Team Teatrets bestyrelse - men har været flittig teatergænger, siden hun som ung flyttede til byen

Udgivet:03. oktober 2022, 12.03

Læsetid:2 minutter

Stine Lykke er ny i Team Teatrets bestyrelse, hvor hun overtager pladsen efter Kristina Taaning. Foto: Privatfoto

12 måneder siden

BESTYRELSESPOST - Der sker så meget forskelligt på teatret, og jeg synes det er fedt, at Team Teatret også er blevet mere synligt i gadebilledet med ting, der foregår andre steder. Jeg tror det kan vække en nysgerrighed.

Sådan siger Stine Lykke, der netop er trådt ind i teatrets bestyrelse.

- Jeg er nysgerrig efter at se, hvad der foregår bag kulisserne, så at sige, og så synes jeg også bare, at hvis man gerne vil have et godt og bredt kulturliv i Herning, må man også selv gøre en indsats, lyder hendes motivation.

Stine Lykke kom til Herning som 20-årig for at uddanne sig til designer og brugte allerede dengang teatret som en del af sit kulturelle felt.

- Men jeg fandt også ud af, at det er et fint sted at mødes og hænge ud. Både før og efter en forestilling, siger hun.

I dag underviser Stine Lykke på Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland i Herning, og det ligger hende ikke fjernt at tage elever med i teatret.

Stine Lykke afløser Kristina Taaning i teatrets bestyrelse. Bo Jensen og Kristina Kalhøj Sønderup blev lige som suppleanterne Jens Sandal og Kim Kjærgaard Kaulbach genvalgt.

Højt aktivitetsniveau

Den forgangne sæson bød både på seks stjerner, stor søgning til teatrets undervisningsaktiviteter og hele seks egenproduktioner.

Det aktivitetsniveau blev modtaget med tilfredshed blandt medlemmerne, i lyset af at det havde været en sæson i coronapandemiens kølvand - en pandemi, der nu har trukket spor i teatrets drift gennem hele tre sæsoner.

Det reflekterede formand Finn Sten Jakobsen over i sin generalforsamlingsberetning:

- Corona satte også sit aftryk i form af et svagere publikumsbesøg - både før og efter nedlukningen. Det er der helt sikkert flere årsager og forklaringer på. Det ændrer imidlertid ikke ved det forhold, at vi på teatret og i bestyrelsen er opmærksomme og bekymrede for den udvikling i publikumstallene som vi har set i de seneste år, sagde han.

Teaterleder Dorthe Bébe så i sin beretning fremad:

- Teatret skal de kommende sæsoner genetablere sin relation til publikum. Både de, der kommer som almindelige publikummer, og til skoler, institutioner og arbejdspladser. Der vil skulle gøres en betragtelig indsats for at motivere det scenekunstnysgerrige, oplevelsesorienterede mindset hos befolkningen efter to års op- og nedlukninger, ligesom udsigten til energikrise og begyndende recession kommer til at kræve særlig opmærksomhed, sagde hun.