DET ER DIT VALG - KV21

Valgforbund mellem DF og Nye Borgerlige

Mere, der samler end splitter. Sådan lyder bevæggrunden bag valgforbundet mellem DF og Nye Borgerlige

23. september 2021, 12.06

DF og Nye Borgerlige i Ikast-Brande vil forsøger at sikre de borgerlige stemmer

IKAST-BRANDE De lokale Ikast-Brande afdelinger af Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har besluttet sig for at indgå valgforbund. Det fremgår af en pressemeddelelse.

- Jeg synes, det giver mening, at vi forsøger at sikre de borgerlige stemmer. Det giver vores vælgere de bedst mulige forudsætninger for at få indflydelse for deres stemme. Vi er på mange parametre forskellige i vores tilgang til det politiske, men når jeg kigger på det lokalt, er der i mine øjne alligevel mere der samler, end der splitter os. Derfor er jeg glad for, at vi kan finde sammen om det her valgforbund, udtaler første viceborgmester og borgmesterkandidat fra Dansk Folkeparti, Simon Vanggaard.

God dialog

Bruno Ostenfeldt er spidskandidat for Nye Borgerlige, der for første gang stiller op i Ikast-Brande. Han er enig med viceborgmesteren.

- Vi vil forsøge at få en fod indenfor i det lokale byråd, og et valgforbund gør chancen for det større. Vi har haft en god dialog med DF, og jeg er sikker på at vi kan finde ud af at samarbejde både før og efter et valg. Uanset hvordan det kommer til at gå.

Et valgforbund er et valgteknisk samarbejde, der indgås mellem politiske partier eller lister for at minimere stemmespil og for at maksimere antallet af mandater, der tilfalder partierne i valgforbundet.

Indlæser debat...