Hjulmand: Andre står foran Gustav Isaksen lige nu

Som topscorer i Superligaen er Gustav Isaksen inde i billedet til landsholdet, men andre står foran lige nu.

Udgivet:08. juni 2023, 08.00

Læsetid:1 minut

FC Midtjyllands Gustav Isaksen er oppe på 18 scoringer i Superligaen inden fredagens playoffkamp mod Viborg FF om en plads i kvalifikationen til næste sæsons Conference League. Det bliver sæsonens sidste kamp for Gustav Isaksen, der ikke blev udtaget til landsholdet i denne omgang. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

4 måneder siden

KØBENHAVN Gustav Isaksen har det seneste års tid været tæt på en udtagelse til det danske A-landshold, men lige nu står andre offensive spillere foran i køen.

Sådan lyder konklusionen fra landstræner Kasper Hjulmand, når han skal sætte ord på fravalget af Superligaens topscorer til de kommende to EM-kvalifikationskampe mod Nordirland og Slovenien.

Formstærke Gustav Isaksen har i denne sæson scoret 18 mål for FC Midtjylland i Superligaen. Det er blevet til ni mål i de seneste otte ligakampe for angriberen i ligaens nedrykningsspil.

- Det er ikke et problem, at han har spillet og scoret i nedrykningsspillet.

- Jeg synes, at der er spillere på Isaksens position, der er foran ham. Han er tæt på. Han er inde i tankerne, som han har været i et års tid, siger Kasper Hjulmand.

I tirsdags udtog Hjulmand 25 spillere til de kommende kampe, men Gustav Isaksen var ikke med i truppen.

I angrebet er Rasmus Højlund, Mohamed Daramy, Martin Braithwaite, Jonas Wind, Andreas Skov Olsen, Jesper Lindstrøm og Yussuf Poulsen foretrukket frem for Gustav Isaksen.

- Vurderet på dem, han er oppe i mod, så har de andre været bedre. Jeg har også vurderet, at det ikke er nemt at være debutant i to så ekstremt vigtige kampe.

- Hvis vi sætter for mange, som ikke har prøvet det før, ind på banen, så er der noget usikkerhed i det. Der er nogle, der står foran ham i denne samling. Men han har været god, siger Kasper Hjulmand.

Danmark tager imod Nordirland 16. juni i Parken, mens Slovenien venter på udebane tre dage senere.

/ritzau/