For syvende gang: Danmarks største verdensmiddag finder sted i Brande

Menighedsrådet og Y’s Men’s Club står bag en gedigen succes, der finder sted for syvende gang

15. februar 2020, 08.31

Verdensmiddagen i Brande har vokset sig til at være landets største arrangement af sin art. Billedet her stammer fra en af de første middage. Foto: Tom Laursen

BRANDE Kulinariske specialiteter fra en hel verden tilsat sjove lege og underholdning.

Det er menuen, når menighedsrådet ved Brande Kirke samt Brande Y’s Men’s Club indbyder til den syvende verdensmiddag i Brande.

Det sker lørdag 7. marts i Sognegården, og der er allerede fyldt op.

- Arrangementet har udviklet sig til at være den største af sin slags i Danmark, oplyser formanden for Brande Y’s Men’s Club, Hans Jørgen Hansen, der var med, da det hele begyndte for syv år tilbage.

- Dengang arbejdede vi på landsbasis i Y’s Men’s Club om at skabe noget, hvor danskere kunne komme nærmere de fremmede kulturer, der kom hertil, fortæller Hans Jørgen Hansen.

Intentionen var at skabe et rum, hvor mennesker kunne mødes på tværs af kultur og tro, og samtidig give mennesker fra andre kulturer et indblik i dansk kultur.

- Og hvad er bedre end at mødes over et måltid? Målet var samtidig, at udlændinge, der er bosat i Brande, ikke skulle gå gennem byen uden at møde kendte ansigter. Det er lykkedes, konstaterer formanden for Y’s Men’s Club.

Han skønner, at deltagerne ved verdensmiddagen omfatter en tredjedel etniske danskere, en tredjedel med hinduistisk baggrund samt en tredjedel, der har en islamisk baggrund.

Start med leg

Alt i alt vil 225 gæster sætte sig til bords ved verdensmiddagen i Brande, og det er, hvad brandmyndighederne tillader i Sognegården.

Som noget nyt begynder man i år med forskellige lege.

- Vi håber på godt vejr, for legene vil finde sted udendørs, mens der bliver dækket op til middag inde i Sognegården, siger Hans Jørgen Hansen.

Han påpeger, at legene først og fremmest handler om at ryste dagens gæster sammen på tværs af kulturer og tro.

Efter legen venter så middagen, hvor man skal smage på retter fra en lang række lande. Der vil være advarsel ved de stærkeste retter af hensyn til mere sarte danske smagsløg.

De mange retter vil blive stillet frem på en buffet, som man så frit kan vælge fra, og det hele er ganske gratis.

Efter de kulinariske specialiteter og lækkerier er der underholdning af forskellig art.

Blandt andet kan deltagerne se frem til folkedans samt et foredrag af et tysk ægtepar, der fortæller om mødet med branditterne, da de bosatte sig i Brande.

- Vi runder så dagen af med aftensang og velsignelse i Brande Kirke. Det plejer at være en rigtig god og stemningsfuld afslutning, siger Hans Jørgen Hansen.