Penge haves - ideer søges

Bording Lokalråd fejrer coronaudskudt 10-årsjubilæum og søger flere borgerønsker, som rådet kan arbejde med

Udgivet:02. maj 2022, 12.15

Læsetid:2 minutter

Onsdag aften bliver Væksthuset forhåbentlig fyldt godt op til endnu et arrangement, når Bording Lokalråd inviterer til kombineret foredrag og årsforsamling. Håbet er, at flest mulige kommer og tilkendegiver, hvad de ønsker, at lokalrådet med. Foto: Flemming Hansen

Thomas Vang Nielsen
Journalist| tvn@herningfolkeblad.dk

11 måneder siden

BORDING Onsdag aften er Bording Lokalråd vært for et interessant foredrag med fremtidsforsker Tyge Mortensen.

Han vil fortælle om - og give inspiration til - hvordan man kan skabe levende lokalsamfund og fællesskaber.

Efter foredraget, som finder sted i Væksthuset, er det tid til en bid mad, og herefter kan lokalrådet holde sin årsforsamling. Sidstnævnte er en coronaudskudt jubilæumsudgave.

Det måske vigtigste punkt ved årsforsamlingen er »aktuelle emner til debat«, for her håber lokalrådet, at flest mulige borgere byder ind.

- Vi kører i lokalrådet mere på vedligeholdelsesdelen end på visionsdelen, så det her er en form for opråb. Kom til årsforsamlingen onsdag og bliv inspireret af Tyges oplæg, og bagefter er der rig mulighed for at komme med sine egne ideer også, siger Evald Asp Sørensen, der er formand i Bording Lokalråd.

- Lokalrådet blev stiftet i 2010, og de første år var der rigtig godt gang i byen og ideerne, da vi havde byfornyelsen med kommunen og Realdania, og i årene efter opstod en række aktiviteter, der udsprang af byfornyelsen, siger Evald Asp Sørensen.

Penge venter på visioner

Han mener, at nok har hverdagen sænket sig lidt over samfundet og sat tempoet lidt ned de senere år, men den tidligere gejst i byen lurer lige under overfladen. Den skal bare have lidt starthjælp efter en drøj periode med coronastilhed.

Tænker man, at ens ideer koster penge, og den slags er der ingen af, kan man meget vel tage fejl.

- Vi så ved den seneste omgang uddeling af penge til Borgerbudgettering, at der ikke var mange, som bød ind på at få andel i de 100.000 kroner. Snart kommer der en ny omgang, og det bliver med 200.000 kroner. Dertil har vi mulighed for at søge ind i en pulje på 600.000 kroner, så det er bare med at møde op og komme med sine ideer, siger Evald Asp Sørensen.