Halloween-børnebog genoptrykt til jul

»Den Onde Møller Mons« er blevet revet væk, så bogen er blevet trykt i nyt oplag og er med til julemarkedet i Kibæk

7. december 2019, 07.50

Den uhyggelige børnebog blev præsenteret til halloween, som blev holdt for første gang i Kibæk Mølle i slutningen af oktober i år. Fra venstre er det Preben Staal, præsident for Lions Club Aaskov, Anne Mette Bang Rasmussen, der har stået for bogens layout, og forfatter Stina Rohde. foto: Tom Laursen

KIBÆK Børn og voksne i Kibæk kan godt lide en uhyggelig fortælling, der foregår i byen. I hvert fald er der rift om børnebogen »Den Onde Møller Mons«, der blev udleveret til halloween i Kibæk. Alle 150 eksemplarer er revet væk.

Så et nyt oplag er blevet trykt og sælges til julemarkedet ved Kibæk Mølle i dag, lørdag. Det er Lions Club Aaskov, der givet penge til, at bogen kunne udkomme.

- Det første oplag blev udleveret gratis. Der har været meget efterspørgsel på den også efter halloween. Så vi blev enige om i bestyrelsen, at den skulle genoptrykkes, siger Preben Staal, præsident for Lions Club Aaskov.

Penge til julehjælp

Der er også blevet trykt 150 eksemplarer i anden ombæring. Bogen sælges ved Lions-standen ved møllen i dag.

- Det overskud, vi får ind, går til at støtte julehjælp til værdigt trængende i den gamle Aaskov Kommune, siger Preben Staal.

Det er Stina Rohde, der bor i Kibæk, der har forfattet den populære lokale børnebog. Den bygger på et gammelt sagn om et dobbeltdrab, der siges at være foregået i Kibæk Mølle i 1671. »Den Onde Møller Mons« er en gendigtning af Jens Vejen Larsens bog »Den Mombæk Møller«, som Stina Rohde har omskrevet til en historie for børn.