FCM i chok: Ny brasser idømt seks dages karantæne

Juninho misser kampen mod PSV efter stadfæstelse af karantænedom fra Brasilien

Udgivet:03. august 2021, 19.29

Læsetid:1 minut

FCM’s nye brasilianske midtstopper, Juninho, har fået stadfæstet sin karantænedom fra Brasilien på i alt otte spilledages karantæne. To af dem er afsonet i hjemlandet. Foto: Tom Laursen

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Få timer inden FC Midtjyllands Champions League-kvalifikationsbrag ude mod hollandske PSV Eindhoven er »ulvene« ramt af en chokbølge.

Og der er tale om yderligere frustrationer ud over bekymringen over FCM's fem coronaramte spillere, der er blevet hjemme i Danmark.

Således er klubbens nye brasilianske midtstopper, Juninho, blev tildelt seks spilledages karantæne, der træder i kraft med omgående virkning.

Dermed misser den 26-årige forsvarsspiller aftenens europæiske match i Holland.

- Vi noterer os afgørelsen, men stiller os uforstående overfor timingen. Vi er få timer fra en vigtig kamp om kvalifikation til Champions League og har ikke mulighed for at udtage en erstatning, siger Svend Graversen, sportschef i FC Midtjylland, i en pressemeddelelse.

UEFA - det europæiske fodboldforbind - meddelte tirsdag aften, at FIFA, det internationale fodboldforbund, har stadfæstet det brasilianske fodboldforbunds karantænedom til Juninho.

Det brasilianske fodboldforbund, CBF, uddelte i foråret flere karantæner efter en disciplinærsag efter en pokalkamp i Brasilien, heriblandt til Juninho, der for sin tidligere klub, Bahia i hjemlandet, blev idømt otte kampe på tribunen.

I forbindelse med Juninhos skifte til FC Midtjylland har FIFA efterfølgende skulle vurdere, om karantænen udelukkende var gældende nationalt eller også i internationalt regi.

FIFA’s disciplinærudvalg, den såkaldte Disciplinary Committee, var samlet mandag eftermiddag, hvor det blev besluttet at stadfæste det brasilianske fodboldforbunds karantænedom til Juninho på i alt otte spilledage, heraf er to karantænedage allerede afsonet i Brasilien.

Den information valgte UEFA først at viderebringe kort før kampstarten mod PSV Eindhoven. Af samme grund er Juninho tvunget ud af aftenens opgør i Holland samt de kommende fem kampe på tværs af alle turneringer.

Det gælder altså også returkampen mod PSV i Herning tirsdag i næste uge.

FC Midtjylland oplyser, at klubben undersøger muligheden for at anke kendelsen.