Omsorg også for veteraner

13. september 2021, 12.36

Lone Børlum. Foto: PR-foto

KOORDINATOR Når vi sender vores borgere - unge mænd og kvinder i krig - har vi et også en fælles forpligtelse til at være om dem, når de kommer hjem. Overfor vores tidligere soldater - veteranerne - har vi en klar opgave til at vise omsorg og støtte. Vi har over 600 veteraner i kommunen. Har de behov for støtte og rådgivning, henviser vi dem til social- og beskæftigelsesafdelingen eller til Veterancentret i Holstebro, og det er ikke godt nok.

Ikke en kritik af Holstebro Kommune og deres indsats, men derimod en kritik af vores egen indsats her i Herning Kommune. Vi kunne starte med at ansætte en veterankoordinator for at sikre den nødvendige indsat overfor de veteraner, der har brug for en mere helhedsorienteret indsats. Bare at lade dem indgå i det almindelige arbejde i forvaltningen, med al respekt for dette, er måske ikke det, sårbare mennesker og pårørende har brug for, når de har oplevet krigens gru og er tilbage i kommunen.

Vi skylder at gøre en særlig indsats overfor de mange mennesker, der har gjort en særlig indsats og sat deres liv på spil. Det er netop det, vi har et fællesskab til.

Indlæser debat...