Midtjyske HK’ere savner kollegerne og kantinen

25. maj 2020, 12.58

HK-lokalformand Marianne Køpke konstaterer, at mange har været glade for at arbejde hjemmefra. Foto: Flemming Hansen

Corona Fagforbundet HK har i en undersøgelse spurgt deres medlemmer om, hvordan de har klaret sig gennem corona-krisen. Over 4000 medlemmer har svaret - heraf en række midt- og vestjyske HK’ere.

- Ud fra svarene i undersøgelsen står det klart, at kollegerne betyder rigtigt meget for os. Det ved vi allerede fra tidligere undersøgelser, men det træder helt tydeligt frem her under corona-krisen, fortæller Marianne Køpke, afdelingsformand for HK MidtVest.

Således har 9 ud af 10 af de adspurgte midt- og vestjyske HK’ere svaret, at de har savnet deres kolleger under corona-krisen.

I alt 66 procent af de midt- og vestjyske HK’ere i undersøgelsen har arbejdet hjemme under corona-pandemien, og det er ikke blot kollegerne, de har manglet. Næsten halvdelen (43 procent) af de adspurgte HK’ere i Midt- og Vestjylland har også savnet kantinen.

Generelt har de midt- og vestjyske HK’ere været glade for at arbejde hjemmefra. Det er kun hver femte, der ikke har været glad for det, og kun 15 procent tilkendegiver, at de har manglet ro til at arbejde derhjemme.

- Jeg tænker, at hjemmearbejde fremover kan give helt nye muligheder for et bæredygtigt arbejdsliv uden så meget stress og jag, siger Marianne Køpke.