Europæisk titel markerer potentielt farvel til West Ham-helt

Anfører Declan Rice gør med Conference League-titlen Bobby Moore og Billy Bonds selskab før sit mulige farvel.

Udgivet:08. juni 2023, 05.25

Læsetid:2 minutter

Declan Rice var onsdag aften med til at sikre West Ham klubbens første titel i 43 år.

/ Ritzau /

4 måneder siden

PRAG I det, der meget vel kunne gå hen at blive hans sidste kamp for West Ham, takker anfører Declan Rice af på eventyrlig vis.

Således kunne han onsdag aften i Prag løfte Conference League-trofæet efter en 2-1-sejr over Fiorentina og dermed ende London-klubbens 43 år lange titeltørke.

- Jeg er stadig i chok. Det er utroligt. Jeg elsker denne klub. Den har gjort mig til en af sine egne, siger den 24-årige engelske landsholdsspiller.

- Der er interesse fra andre klubber. Lad os vente og se. Hvem ved?, tilføjer han.

Det er velkendt, at Rice formentlig bliver solgt inden starten af næste sæson. Selv West Ham-manager David Moyes indrømmede i sidste måned, at han er "fuldstændig klar over", at der er "en god chance for", at midtbanespilleren er på vej væk.

Afskrevet af Chelsea som en grådlabil teenager og tvivlet på af også West Ham, før han til sidst slog sit navn fast, vil Declan Rice gå over i historien som den kun tredje anfører til at løfte et større trofæ i West Ham-farver.

Bobby Moore førte holdet til sejr i FA Cup-finalen i 1964 og i Pokalvindernes Turnering i 1965, mens Billy Bonds var anfører, da West Ham vandt FA Cuppen i 1975 og 1980.

Declan Rice har gjort det klart, at han ønsker at spille i Champions League - et ønske, som ligner en umulig drøm, hvis han bliver i West Ham, der i denne sæson sluttede som nummer 14 i Premier League.

Han er vurderet til omkring 100 millioner pund - cirka 866 millioner kroner. Det er dog næppe en pris, som vil afskrække klubber som Manchester City, Manchester United, Arsenal og Bayern München.

Declan Rice kom til West Hams akademi som 14-årig i 2014 efter otte år på Chelseas ungdomsakademi.

Onsdagens finalesejr er ikke kun en forløsning for West Hams spillere, men i den grad også for manager David Moyes.

Medierapporter i sidste uge pegede i retning af, at den 60-årige skotte ville blive fyret, hvis ikke West Ham slog Fiorentina i Prag.

- Det her er fantastisk. Jeg har haft en lang karriere, og man får ikke mange øjeblikke som dette, siger han.

Siden han blev manager for 25 år siden, har Moyes kun vundet den engelske tredjedivision med Preston i 2000 og Community Shield med Manchester United i 2013.

/ritzau/AFP