Klosterlund: Musik uden noder

Koncert på Klosterlund med Ensemble MidtVest

5. november 2019, 14.48

Ensemble MidtVest vil fredag 15. november give en improviseret koncert på Klosterlund Museum. Foto: Caroline Bittencourt

engesvang November står i musikkens tegn på Klosterlund Museum.

Museet byder nemlig publikum inden for til to intime og stemningsfulde koncerter med talentfulde, professionelle musikere.

I fredags gæstede jazzkunstneren Maria Dybbroe museet med en helt unik solokoncert, og fredag 15. november kan man opleve klassisk musik og øjeblikkets toner, når Ensemble MidtVest optræder uden nedskrevne noder, oplyser museet i en pressemeddelelse.

På Klosterlund Museum ser man frem til at huse koncerten med Ensemble MidtVest - en koncert som kun vil kunne opleves lige hér og kun den ene aften.

Improvisation skaber magiske øjeblikke, der forener rummet, stemningerne og museets historier i et musikalsk udtryk. Derfor får publikum en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige, og samtidig er der lejlighed til at udforske museet på en helt ny måde.

Nye koncertformer

Ensemble MidtVest har som nogle af de få klassiske musikere siden 2007 arbejdet med klassisk improvisation. I samarbejde med ensemblets tidligere kunstneriske konsulent Carsten Dahl, der var tilknyttet ensemblet fra 2007-2017, har musikerne skabt et unikt musikalsk sprog i konstant udvikling.

I det hele taget udforsker Ensemble MidtVest en række nye koncertformater og samarbejder med flere museer og andre kulturinstitutioner i det midtjyske om at skabe nye måder at opleve levende klassisk musik på.

Museum Midtjylland, som Klosterlund Museum hører under, har også tidligere samarbejdet med Ensemble MidtVest. Blandt andet åbnede ensemblet sommerens herregårdskoncert, som fandt sted ved museets afdeling på Herningsholm Museum.