Carsten Kissmeyer melder sit kandidatur til Europa

Udgivet:29. august 2023, 13.33

Læsetid:2 minutter

Carsten Kissmeyer har sat kursen mod Europa. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST Carsten Kissmeyer er kandidat til det kommende valg til Europa-Parlamentet. Det fortæller Venstre i en pressemeddelelse og oplyser, at Venstres Europaudvalg i Østjyllands Storkreds har valgt Carsten Kissmeyer som kandidat til det kommende EP-valg ved et opstillingsmøde tirsdag 22. august.

»Vi har med Carsten Kissmeyer valgt en kandidat med en meget bred politisk erfaring fra byråd, borgmester i 16 år, regionsrådsmedlem og medlem af Folketinget. Carsten Kissmeyer har varetaget lang række tillidshverv blandt andet i Kommunernes Landsforening (KL) og i Danske Regioner. Carsten Kissmeyer er kendt som en bredt vellidt resultat- og kompromissøgende politiker,« lyder det i pressemeddelelsen.

- Jeg var glad for forespørgslen fra Venstre i Østjyllands Storkreds, siger Carsten Kissmeyer ifølge pressemeddelelsen.

- Med en efterfølgende megen solid opbakning på opstillingsmødet er jeg sikker på, at vi sammen kan føre en stærk valgkamp. Personligt er jeg en varm tilhænger af vores EU medlemskab, uden jeg dermed siger, at alt er OK. Verden og Danmark har brug for et stærkt Europa, siger Ikast-politikeren.

I 2019 opfordrede Carsten Kissmeyer både daværende partiformand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen til at trække sig.

Det skete, i forlængelse af at Venstre i Region Midtjylland sendte samme opfordring.

Dengang blev han spurgt af Politiken, om Jakob Ellemann-Jensen kunne samle partiet.

- Lige nu tænker jeg, at det er lidt for tidligt at svare på, inden man kender kandidatfeltet, hvem der er den rigtige.

- Men jeg tænker, at det er vigtigt, at man åbner op, så der kommer et kandidatfelt. Så må vi se, hvem der appellerer bredt til landsmødet, lød svaret til mediet.

Venstres forretningsudvalg og hovedbestyrelse indstillede i april Morten Løkkegaard som partiets spidskandidat til Europa-Parlamentet. Han blev valgt ind i 2009 og 2019. Han blev valgt som første suppleant ved valget i 2014.

Venstre skal stille med i alt 12 kandidater ved valget i juni næste år.

Efter Bergur Løkke Rasmussens partiskifte til Moderaterne i marts har Venstre tre europaparlamentarikere: Morten Løkkegaard, Asger Christensen og Erik Poulsen.

Der er valg til Europa-Parlamentet i juni næste år.

Indlæser debat