Folkekær sanger opereret for kræft: Sådan går det ham nu

Entertaineren Dario Campeotto er efter lang tids sygdom og karrierepause igen at finde på den røde løber. Han har det godt, fortæller han til Ekstra Bladet.

Udgivet:22. september 2022, 11.18

Læsetid:2 minutter

Dario Campeotto blev diagnosticeret med kræft i januar. Han oplyste dengang, at han ville tage en pause fra musikken for at koncentrere sig om sit helbred. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

1 år siden

KØBENHAVN Efter at have fået konstateret kræft i bugspytkirtlen måtte sangeren Dario Campeotto i sommer gennem en operation på Rigshospitalet.

Men nu er den 83-årige entertainer tilbage på benene.

Det skriver Ekstra Bladet, der onsdag fangede ham til en gallapremiere i Cirkusbygningen i København.

Dario Campeotto frabad sig at blive fotograferet og lagde ikke skjul på, at operationen havde taget fysisk hårdt på ham.

- Jeg har det godt, tak, understregede den folkekære sanger dog over for avisen.

Hans hustru, Gertrud Campeotto, som var med ham, kunne fortælle, at operationen var gået helt efter planen, og at fremtiden ser god ud.

- Alt er gået godt, og alt er fint, men det tager et stykke tid at komme sig efter sådan en stor operation. Kroppen bliver stort set delt over, sagde hun til Ekstra Bladet.

Dario Campeotto brød for alvor igennem, da han med sangen "Angelique" i 1961 sikrede Danmark en femteplads ved Eurovision Song Contest i Nice.

Den blev hans signatursang og startskuddet til en livslang sangkarriere, som dog for nu er på pause.

- Jeg havde håbet at kunne opfylde de job, der er i kalenderen, men de må foreløbig udsættes. Nu må jeg bruge alle kræfter på at blive rask, sagde Dario Campeotto i en erklæring tilbage i januar.

Siden har den stået på mere ro og hvile i hjemmet på Frederiksberg, hvor han bor med hustruen Gertrud, som han har en søn og en datter med.

Parret har været gift siden 1977.

Efter planen genoptager Dario Campeotto arbejdet i det nye år, hvor han sammen med blandt andre Dorthe Kollo skal optræde til Dansk Slager Parade 2023.

/ritzau/

Dansk Melodi Grand Prix 2020 i Royal Arena. Dario Campeotto har i årtier betrådt de danske scener - ikke mindst med hittet "Angelique". Han har også medvirket i både teater, film og revyer. (Arkivfoto). Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Thomas Lekfeldt Dario Campeotto med hustruen Gertrud, som han har været gift med i over 40 år. Han har tidligere været gift med skuespilleren Ghita Nørby, som han har sønnen Giacomo med. (Arkivfoto). Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix