112

Smykketyv kan have forbindelse til flere tyverier

Politiet er i gang med at se nærmere på, om smykketyv i Herning også står bag lignende tyverier i Skive og Silkeborg

11. juli 2019, 12.42

Foto: Martin Ballund

HERNING Det er ikke kun Lambæk Guld & Sølv på Bredgade i Herning, der i løbet af de seneste dage er blevet udsat for et smykketyveri. Også en guldsmed i Skive og en i Silkeborg er tidligere på ugen blevet ramt af dyre tricktyverier.

Sekretariatsleder hos lokalpolitiet i Herning, Bent Smedegaard, fortæller, at der muligvis kan være en forbindelse mellem tyveriet i Herning og tyverierne i Skive og Silkeborg.

- Vi har haft den oppe at vende på vores morgenmøde, og det er påfaldende, at det er akkurat samme fremgangsmodus, siger han til Folkebladet.

I Skive var der to gerningsmænd, mens der i Silkeborg - ligesom i Herning - kun var en. Her har Midt- og Vestjyllands Politi efter at have set på overvågningsbilleder vurderet, at tyven fra Silkeborg-tyveriet i tirsdags er identisk med den ene af de to tyve, der var på spil i Skive i mandags.

Både fremgangsmåden under tyveriet og signalementet passer som udgangspunkt på alle tre tyverier, men Bent Smedegaard kan ikke sige, at der er tale om den samme gerningsmand i Herning. Det er politiet nu i gang med at undersøge. Der skal blandt andet indhentes video-materiale fra Lambæk Guld & Sølv.

- Hvis der er nogle ordentlige billeder, kan vi ret hurtigt se, om det er den samme, siger Bent Smedegaard.

Tricktyven bag tyveriet hos Lambæk Guld & Sølv i Herning, hvor en guldring til 26.400 kroner blev stjålet, beskrives som en mand af sydlandsk udseende, 168-170 centimeter høj og i alderen 30 til 35 år. Politiet kan kontaktes på telefonnummer 114, hvis man ligger inde med oplysninger i sagen.