En europamester og byens helt egen fodboldekspert kommer til Engesvang: Et indblik i fodboldens verden i Kulturhuset

Kulturens Venner indbyder til en aften med anekdoter fra fodboldens verden

Udgivet:17. marts 2022, 12.22

Læsetid:2 minutter

Morten Bruun har kommenteret fodbold i mange år. Forinden har han selv været aktiv. Han har også skrevet bøger om både dansk og engelsk fodbold. Foto: Rasmus Schou

1 år siden

ENGESVANG Der er masser af gode historier om fodbold-koryfæer. Det er bare ikke dem alle, der kommer offentligt frem.

Det gør de imidlertid mandag 4. april i Kulturhuset i Engesvang. Det skriver foreningen Kulturens Venner i en pressemeddelelse om et kommende arrangement, hvor den tidligere fodboldspiller og -træner samt nuværende forfatter og tv-kommentator Morten Bruun offentligt tager en hyggelig fodboldsnak med tv-værten Tobias Hansen.

Det er dermed to lokale, der mødes til en sofa-snak. Morten Bruun har haft en stor del af sin professionelle fodbold-karriere i Silkeborg og værten på DR Sporten Tobias Hansen har haft sin opvækst i Engesvang.

Morten Bruun er ud over at være tidligere europamester med det danske fodboldlandshold i 1992, også forhenværende fodboldspiller i Silkeborg IF, ligesom han har været træner i flere superligaklubber samt fodboldkommentator hos både DR og nu TV 2.

Tobias Hansen er født og opvokset i Engesvang, er uddannet journalist og har siden 2013 været en fast bestanddel af DR Sportens dækning af både vinter- og sommer-OL, VM og EM i fodbold og ikke mindst »Touren på P3«, radioens dækning af Tour de France.

En fælles fortid

Morten Bruun og Tobias Hansen kender hinanden fra deres fælles fortid på Kanal 5 og 6’eren, hvor de sammen har kommenteret massevis af kampe i de bedste spanske og engelske fodboldrækker. De to midtjyder har rejst sammen og har efter sigende en god indbyrdes kemi, som formentlig kommer til udtryk i Kulturhuset Den Gamle Biograf i Engesvang.

Aftenen i selskab med Bruun og Hansen bliver en mulighed for at få et indblik i anekdoter fra det begivenhedsrige liv, som de to midtjyder lever i sportens og journalistikkens verden. Europamesteren og DR-værten samtaler på scenen, og de inddrager undervejs salens spørgsmål og giver i løbet af aftenen et indblik i en til tider lukket sportsverden.

Tobias Hansen er født og opvokset i Ikast, og senest kunne man se ham på skærmen under Vinter-OL i Bejing. Foto: Privatfoto