Ajax slipper for bøde efter corona-brud

Selv om Ajax ikke overholdt UEFA’s coronaprotokoller for rejsen til Herning, slipper klubben for bøde

19. november 2020, 09.16

Ryan Gravenberch (t.v.), som her er i duel med Frank Onyeka - var en af de spillere, som ikke var med det første fly til Midtjyllands Lufthavn i Karup. Han ankom først sent mandag aften - dagen før kampen. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Det europæiske fodboldforbund UEFA har strikse coronaprotokoller for, hvordan holdene skal rejse rundt til kampene i disse pandemitider.

De protokoller efterlevede den hollandske storklub AFC Ajax ikke, da holdet gæstede Herning og FC Midtjylland i Champions League tirsdag 3. november. Alligevel slipper den hollandske storklub for at få en sag på nakken.

- Det skyldes, at UEFA’s delegerede ikke nævnte noget om det i sin officielle rapport, siger Thomas Giordano, talsmand for UEFA, til TV3 Sport.

- UEFA’s disciplinærkomité behandler kun en sag, hvis den delegerede har indberettet den.

Dermed slipper klubben for en potentiel bøde for kampen, som hollænderne vandt 2-1 mod FCM.

Skal rejse samlet

UEFA-protokollerne foreskriver, at hold og stab skal rejse samlet for at mindske smitterisiko.

Ajax var hårdt presset af et coronaudbrud i truppen op til kampen, som gjorde, at man i første omgang måtte rejse til Danmark med færre spillere end tilladt.

Efter negative coronatest hjemme i Holland fik Ajax fløjet flere spillere til Danmark angiveligt med et rutefly - et par af dem endda på kampdagen.

Men da det ikke blev noteret i rapporten til UEFA fra forbundets delegerede, bliver der ikke mere ud af den sag. /ritzau/