Marianne Karlsmose trækker sig som KD-formand - og opfordrer partiet til at droppe Folketinget

Kristendemokraternes landsformand, Marianne Karlsmose, trækker sig

Udgivet:07. november 2022, 09.47

Læsetid:1 minut

Marianne karlsmose har valgt at trække sig som landsformand for Kristendemokraterne. Foto: Henrik Ole Jensen

11 måneder siden

POLITIK Marianne Karlsmose trækker sig som landsformand for Kristendemokraterne og anbefaler, at partiet ikke søger at blive opstillet til Folketinget ved næste valg.

Det oplyser Marianne Karlsmose i en pressemeddelelse.

- Jeg har længe været afklaret med, at dette valg blev mit sidste som folketingskandidat for KD på landsplan, og at jeg ville gå af som formand efter valget, hvis ikke vi blev valgt ind, siger hun i pressemeddelelsen.

Kristendemokraterne har ikke opnået valg til Folketinget siden 2000'erne.

Ved valget i sidste uge var partiet opstillingsberettiget og fik 0,5 procent af stemmerne. Det var dog ikke nok til at blive valgt ind, da spærregrænsen ligger på to procent.

Kristendemokraterne kan efter valget gå i gang med at indsamle de cirka 20.000 vælgererklæringer, der er nødvendige for at stille op ved næste valg.

Men Marianne Karlsmose anbefaler, at partiet undlader at gøre det.

I stedet foreslår hun, at partiet alene fokuserer på regions- og kommunalpolitik.

- Min anbefaling er, at vi ikke går i gang med at samle vælgererklæringer til næste folketingsvalg, men fokuserer på kommunal- og regionspolitik og på som meningsdannere at bidrage til den politiske debat.

- Det er smerteligt, men nødvendigt, for jeg kan ikke længere se, hvordan vores parti skal få styrke nok til at komme tilbage i Folketinget, siger hun.

Marianne Karlsmose vil dog officielt fortsætte som landsformand lidt endnu.

Hun skriver, at hun lørdag vil foreslå partiets hovedbestyrelse at indkalde til et ekstraordinært landsmøde med henblik på at vælge ny formand.

Folkebladet forsøger i skrivende stund at få en kommentar fra hovedpersonen .

/ritzau/