Bededags-makværk

Udgivet:07. februar 2023, 11.28

Læsetid:1 minut

Karsten Filsø. Foto: PR-foto

Af KArsten Filsø byrådsmedlem i Holstebro Kommune for SF

1 måned siden

HELLIGDAG Logikken i regeringens planer om fjernelse af store bededag hænger ikke sammen.

Vi har en situation, hvor mange ansatte er stressede og har svært ved at følge med. Regeringens svar er at arbejde en dag mere.

Mellem 2700 og 4000 ansatte i stat, regioner og kommuner skal enten afskediges eller stillinger ikke genbesættes som følge af inddragelsen af store bededag, idet budgetterne skal overholdes. Regeringens svar er, at de ansatte skal løbe stærkere og ekstra tjente penge skal gå til forsvaret.

Vi har en værdsat ordning med, at arbejdsmarkedets parter aftaler løn og arbejdsforhold. En ordning som mange andre lande misunder os. Regeringens svar er kortslutning af denne arbejdsfordeling.

Den tidligere socialdemokratiske regering blev spurgt, om man var villig til at lovgive om ændringer i helligdagene, så der blev taget hensyn religiøse mindretal. Regeringens korrekte svar var dengang, at denne sag skal klares af arbejdsmarkedets parter. Den nye regerings svar på ændringer i helligdagene er, at det alene er et regerings- og folketingsanliggende.

Kirken har altid været inddraget i anliggender, der hører kirken til. Regeringens svar er vel nærmest, at kirkens holdning rager dem en høstblomst.

SF er klart imod dette makværk af et forslag. Drop planerne om skattelettelser. Så har I pengene til forsvaret uden folk behøver at arbejde en ekstra dag.

Indlæser debat