EG runder milliard-milepæl

It-virksomheden har for første gang en omsætning på over to milliarder kroner

Udgivet:16. marts 2023, 10.32

Læsetid:2 minutter

Direktør Mikkel Bertram og EG kan glæde sig over fremgang på både omsætning og overskud. Foto: PR-Foto

REGNSKAB It-virksomheden EG leverer et nydeligt regnskab med vækst i både omsætning og overskud. Plusset blev på 108 millioner kroner denne gang - 24 millioner bedre end i 2021. Omsætningen voksede godt 300 millioner kroner og nåede dermed for første gang akkurat over to milliarder kroner.

EG blev stiftet i 1977 i Herning, hvor man indtil 2020 havde hovedkvarter. Herning-afdelingen flyttede her til Ikast og hovedkvarteret til København. Firmaet har over 2000 medarbejdere.

Firmaet er en førende nordisk leverandør af branchespecifikke softwareløsninger. Klaus Holse - forperson for bestyrelsen i EG - melder om tilfredshed over resultatet.

- 2022 blev endnu et år, hvor EG oplevede stærk vækst i både omsætning og overskud på trods af geopolitiske udfordringer og inflation. Både forretningen og strategien har vist sig at være robust og værdiskabende for vores kunder og andre interessenter, selv i svære tider. Vi vil gerne takke vores kunder for deres fortsatte tillid til os, siger Klaus Holse i en pressemeddelelse.

Styrkede markedspositioner

I 2022 styrkede EG sine position i markedet med opkøb af yderlige fem virksomheder, og EG har nu mere end 29.000 kunder på tværs af Norden, hvilket er en fremgang fra 26.000 i 2021.

- Jeg er glad for, at vi har formået at styrke vores markedspositioner og vores kompetencer i 2022. Vi har nu en stærk position indenfor otte vertikale markeder med tilføjelsen af Real Estate som ny vertikal efter vores største opkøb til dato af Ørn Software i august 2022, siger administrerende EG-direktør Mikkel Bertram.

Positive forventninger

EG har positive finansielle forventninger til 2023 og forudser et år med fortsat høj vækst og styrkelse af selskabets ledende nordiske markedsposition.

Samlet set forventes en tocifret omsætningsstigning på niveau med 2022, drevet af fortsat vækst i den abonnementsbaserede omsætning.

Overskuddet forventes at lande på samme niveau som realiseret i 2022.

Indlæser debat