Brug Byen med Charlotte Rowan: Herning er ligesom Liverpool - det er folket, der gør byen til noget særligt

I Brug Byen deler en velkendt Herning-personlighed ud af sine bedste tips til bylivet i Herning. Charlotte Rowan overtager stafetten fra Peter Damgaard Moulvad

Udgivet:12. maj 2022, 21.47

Læsetid:5 minutter

Charlotte Rowan, der er dirigent af Herning Kirke Drengekor, har kun boet i Herning et par måneder. Men det gør ikke hendes tips til at bruge byen mindre inspirerende. Foto: Malene Tswai

Mia Frost
Journalist

1 år siden

Hvor spiser Charlotte Rowan i Herning, og hvad har byen lært hende i de knap to år, hun har stået i spidsen for Herning Kirkes Drengekor?

Få dirigentens svar og bliv inspireret til dit eget, lokale byliv i vores artikelserie Brug Byen.

Hvor spiser du i Herning?

- Der er virkelig mange fantastiske steder at spise i Herning. Selvom jeg ikke vil indrømme, at jeg skulle give drengene i drengekoret dårlige vaner, har vi dog fundet vores favorit: Is fra Dyrby's! Der er noget særligt ved at at gå sammen ned på torvet en sommerdag for at nyde en is og have det sjovt sammen. Good times!

- Personligt; brunch på Aroma, en post-koncert fejring på Brdr. Price er også altid en succes, og Bones er næsten umuligt at modstå. Hvis jeg må og skal vælge en favorit må det være Yutaka - bare WOW! Før jeg kom til Herning spiste jeg sjældent sushi, men så opdagede jeg Yutaka. Det er ikke bare sushi - det er kunst... Og det er derfor ekstremt farligt at bo så tæt på restauranten.

Charlotte Rowan

27 år

Født og opvokset i Liverpool

BA (Hons) Cambridge University, Sidney Sussex College

MA Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus

Flyttede til Danmark i august 2018

Dirigent for Herning Kirkes Drengekor siden august 2020

- Jeg har ingen dansk familie, men jeg har verdens bedste kæreste, Nicolai, som kommer fra Thisted - og sjovt nok arbejder i Liverpool nu. Det er en anden, lang og sjov historie, fortæller Charlotte Rowan.

Hvad er dit yndlingssted i Herning - og hvorfor?

- Herning Kirke er et helt særligt sted for mig. Det er selvfølgelig først og fremmest min arbejdsplads, men det er så meget mere end det. Det er den centrale del omkring vores by og et sted, som er der for så mange mennesker i så mange forskellige perioder i livet. Ud over kirken nyder jeg det utroligt smukke område omkring Det Blå Rum og Fuglsang Sø. Jeg elsker at cykle en tur derud, sidde ned og nyde udsigten for en stund eller gå en tur med venner eller familie. Der er ikke noget som lyden af vandets rislen og en god omgang frisk luft for at stresse af og finde den indre balance.

Læs også
Brug Byen med Thomas Skov: - Jeg har et hjerte, der banker for spareribs Brug Byen med Thomas Skov: - Jeg har et hjerte, der banker for spareribs
Læs også
Brug Byen med Thomas Skov: - Jeg har et hjerte, der banker for spareribs

Hvad er det vigtigste, Herning har lært dig?

- Fællesskab er alt! Jeg flyttede til Herning for bare et par måneder siden, og jeg er så glad for, at jeg gjorde det. I Herning er det meget ligesom i Liverpool, hvor jeg kommer fra - det er folket, der gør byen til noget særligt, omsorgen, ambitionerne, motivationen. Herning har bekræftet en langvarig tro jeg har haft: At være omgivet af gode mennesker gør, at alt er muligt.

Der er ikke noget som at ræse afsted i fuld galop, og glemme alle bekymringer... For eksempel forventningen om en helt særlig (vigtig) finale, der finder sted den 28. maj. YNWA!
Charlotte Rowan

Hvor skal man tage hen i Herning, hvis man vil have en spændende dag med venner eller familie?

- Hvis det er i hverdagene er det et must at tage ud at opleve udstillingen OPHAV på Carl Henning Pedersen museet. Herning rummer så mange kulturelle tilbud, men dette værk, som er komponeret af Ditte Rønn, er helt unikt. Herning Kirkes Drengekor er nemlig stemmerne bag, hvilket gør det endnu mere specielt for mig og for drengene i drengekoret. Udstillingen er åben hver dag indtil august 2022, så gå endelig ikke glip af det. Fortæl det til venner, familie, ja alle du kender. Tag dem i hånden ud for at se udstillingen.

- Efter dette nyder jeg, sammen med min kæreste Nicolai, at gå ud at spise på én af de restauranter jeg nævnte ovenfor eller lave et lækkert måltid derhjemme. Se en film i biografen i de lækre liggestole eller Den Store Bagedyst derhjemme, og hvis hele familien er samlet, er det tid til brætspil. Hygge!

Hvad skal du lave i weekenden?

- I denne weekend er jeg så heldig at arbejde med Ensemblet Musica Ficta der primært synger pophits fra 1600-tallet. Søndag er det tid til endnu en skøn gudstjeneste med Herning Kirkes Drengekor. De bedste weekender indeholder også en ridetur hos Stald Saga. Det er det mest fantastiske sted, hvor man tager på en skøn tur rundt i terrænet med ejeren Charlotte og hendes skønne islandske ponyer. Det er bare det fedeste. Der er ikke noget som at ræse afsted i fuld galop, og glemme alle bekymringer... For eksempel forventningen om en helt særlig (vigtig) finale, der finder sted den 28. maj. YNWA!

Læs også
Brug Byen med Emma Friis: - Jeg kommer der for deres lækre bagværk og kaffe Brug Byen med Emma Friis: - Jeg kommer der for deres lækre bagværk og kaffe
Læs også
Brug Byen med Emma Friis: - Jeg kommer der for deres lækre bagværk og kaffe

Hvem skal have stafetten og inspirere os til at bruge byen næste gang?

Tip mig i en mail, i debattråden herunder, på Facebook eller Instagram.