Tag godt imod de mange frivillige indsamlere

12. november 2019, 12.50

Karl Højhus Jeppesen. Foto: Flemming Hansen

INDSAMLING På søndag 17. november bliver der samlet ind til arbejdet med udsatte familier, børn og unge. Det er Kirkens Korshær, som afholder landsindsamling.

Kirkens Korshær er en hjælpeorganisation, der med udgangspunkt i folkekirkelige værdier udfører socialt arbejde i hele Danmark. Siden 1912 har Kirkens Korshær hjulpet socialt udsatte mennesker i Danmark - hjemløse, misbrugere, psykisk syge, ensomme, fattige børnefamilier med flere.

Kirkens Korshær driver herberger og varmestuer over hele landet. Her kan mennesker, der er ramt af hjemløshed og andre sociale problemer, få en pause fra det pres, de lever med udenfor.

Varmestuens medarbejdere tilbyder et måltid mad, samtaler og fællesskab, tørt tøj og et sted at hvile sig. De fleste steder kan medarbejderne også hjælpe med rådgivning og skabe kontakt til systemet, hvis vedkommende beder om det.

Kirkens Korshær har 450 ansatte, der blandt andet driver varmestuer, herberger, væresteder for børnefamilier og rådgivningstjenester i 29 byer i Danmark. I mange byer er der korshærspræster, som tilbyder samtaler, gudstjenester og kirkelige handlinger.

Kirkens Korshær har cirka 9000 frivillige, som hjælper til i det sociale arbejde og driver de 250 genbrugsbutikker, der er med til at finansiere hjælpearbejdet.

Grundlæggende er Kirkens Korshær finansieret af private midler, som er doneret af mennesker med hjerte for omsorg. Mennesker i Danmark bliver i stigende grad overladt til at klare sig selv. Samfundets krav vokser, netværk brister og uligheden samt ensomheden følger med.

Flere og flere mister fodfæste i livet. Hver dag kommer der mennesker i Kirkens Korshær, som lever på kanten af samfundet, og det er udsatte og sårbare mennesker med svære sociale psykiske og økonomiske problemer.

Alle disse mennesker, som bor sammen med alle os andre i Danmark, har brug for din hjælp.

Indsamlingen i de lokale områder går fortrinsvis til det lokale Kirkens Korshærs arbejde i Herning Kommune, på værestederne og til Børnehjørnet med fokus på familiearbejdet.

Jeg glæder mig til at deltage aktivt i Kibæk og være med til at samle ind igen i år til støtte for udsatte familier, børn og unge.

Tag derfor godt imod de mange frivillige indsamlere, der ringer på din dør på søndag 17. november.