Google og Facebook interesserer sig ikke for lokalpolitik i Herning

9. juni 2021, 10.31

Allan Boye Thulstrup. Foto: Jacob Nielsen/DJ

PRESSE Der er intet demokrati uden en fri og kritisk presse.

Under coronakrisen har det stået lysende klart, hvor vigtig - ja, nærmest livsvigtig - journalistikken er for vores samfund og for vores demokrati.

Krisen har sat spot på, hvor vigtigt det er, at der findes et stærkt og kritisk alternativ til sociale platforme. Tiden kalder på troværdige nyheder frem for halve vinde og konspirationsteorier.

Derfor håber vi i Dansk Journalistforbund - Medier og Kommunikation, at der i den kommende medieaftale bliver skabt gode rammer for frie medier i hele Danmark.

Til november er der kommunal- og regionalvalg, og her er de lokale medier afgørende for borgernes involvering og nærdemokratiet.

Derfor har vi også sendt en række helt konkrete forslag til, hvordan en ny medieaftale kan sikre lokale mediers overlevelse, til både kulturministeren og folketingets medieordførere.

Midlerne kan blandt andet hentes ved at flytte mediestøtte fra de større nationale medier til de lokale.

Siden 2018 er den samlede demokratistøtte til danske medier skrumpet år for år.

I Dansk Journalistforbund - Medier og Kommunikation foreslår vi, at de store internationale aktører fremover bidrager til dansk indhold. Tech-giganter som Google og Facebook har flyttet en meget stor del af de danske annoncekroner ud af landet. Og samtidigt betaler de kun forsvindende lidt i selskabsskat med videre og bidrager dermed ikke til en fælles finansiering af den danske indholdsproduktion. Det skal der rettes op på.

Vi foreslår, at de internationale aktører skal pålægges at betale et betydeligt mediebidrag, som kan lægges til den eksisterende Public Service-Pulje og bruges til at producere kvalitetsindhold til danskerne - for i Silicon Valley interesserer de sig ikke for lokalpolitik i Herning.

Læs også
Opråb fra 25 medievirksomheder: Det skal ikke være techgiganterne, der har kontrollen med vores offentlige samtale

Indlæser debat...