Nekrolog: Livsglad til det sidste

15. september 2021, 10.10

Carlo Lange Jensen gik op i god mad, og det var en fast tradition, at der blev købt en fisk på Torvet, som blev tilberedt om lørdagen. Her er det den lidt mere ydmyge citronmåne, der er på menuen. Foto: Privatfoto

NEKROLOG Carlo Lange Jensen sov stille ind 30. august på Lind Plejehjem. Han blev 92 år.

Carlo Lange Jensen blev født i Mørup som den ældste i en søskendeflok på otte børn. Som ung kom han ud at tjene på blandt andet gården Amtrup, hvor han mødte Anne Lise. Sammen fik parret fire børn.

Carlo Lange Jensen havde virke ved Herning Kommunes vejvæsen i mange år. Han har slidt og slæbt i sit arbejdsliv, lagt mange fortove/deltaget i kloakeringer og passet gågaden i dens første åringer.

Carlo Lange Jensen nød opdræt af høns og gik efter fine præmieringer på hønseudstillinger og var medlem af Herning Fjerkræklub.

Han havde et stort hjerte og var meget vellidt overalt, hvor han færdes. Havde altid tid og smil og overskud til en hilsen og en snak og favnede alle samfundslag.

I 2001 blev han alene, men klarede sig fint og har selv kokkereret indtil for få år siden. En rødspætte fra torvet blev trofast tilberedt lørdag efter lørdag indtil i foråret, hvor skrantende helbred forhindrede dette. God mad har altid betydet meget, og det med indkøb og at tilberede maden har været centralt i livet.

Carlo Lange Jensen har altid set lyst på tilværelsen og set muligheder frem for begrænsninger - fra stok til rollator, fra bil til crosser, indtil kørestolen kom på banen i foråret. Han har altid accepteret »nye« muligheders land og været positiv af sind.

Han stod gerne op klokken 6 om morgenen, for det er om at komme op og få noget ud af dagen, også selv om han var i firserne og halvfemserne.

Carlo Lange Jensen nød en tur ud i naturen og gerne til Mørup, hvor datteren Bente og hendes mand, Kaj, driver landbrug. Kvægets trivsel og afgrødernes kvalitet blev fulgt nøje. Carlo Lange Jensen deltog selv i markarbejdet fra traktoren, til han var op i firserne.

Som far/svigerfar/farfar/bedstefar og oldefar har han altid givet hjerterum og opmærksomhed til alle. Ivrigt fulgte han med i børnebørns og oldebørns færden og udvikling - livsglad lige til det sidste.

Carlo Lange Jensen efterlader sig en søn og tre døtre. /Hove

Indlæser debat...