Vestjyske ledere tror på vækst i år: Stigende omsætning og overskud

Undersøgelse viser, at en stor del af de midt- og vestjyske erhvervsledere tror på vækst i 2020

17. februar 2020, 16.58

Afdelingsformand i Lederne Midt-Nord, Bjarne Kragh Jensen, tror på, at der er hold i de midt- og vestjyske erhvervslederes optimisme. Foto: PR-foto

MÅLING De midt- og vestjyske erhvervsledere ser optimistisk på 2020. To ud af tre venter stigende omsætning, og næsten lige så mange venter et stigende overskud.

Det viser en spørgeskemaundersøgelse blandt 862 privatansatte ledere i region Vestjylland, som organisationen Lederne har fået lavet. Hos Lederne omfatter region Vestjylland kommunerne Skive, Viborg, Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern og Struer.

Blandt de lokale ledere svarer hver tredje, at de venter at udvide medarbejderstaben i år. Under hver tiende regner med at skære ned i antallet af medarbejdere.

- Det er i den grad positivt, at lederne her i det vestjyske er så optimistiske, når væksten i samfundet generelt ventes at aftage i år. Vi er beskedne her i Vestjylland, så når vi siger, at vi oplever fremgang og har positive forventninger for 2020, så er det fordi det går godt, siger Bjarne Kragh Jensen, der er formand for Lederne afdeling Midt-Nord, i en pressemeddelelse.

Mangler arbejdskraft

Fremgangen ser dog også ud til at skabe udfordringer for de vestjyske erhvervsledere det kommende år.

Halvdelen forventer problemer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft, og det ser lokalformanden selvsagt som en udfordring.

- Vi oplever desværre, at de unge rejser fra dele af Vestjylland mod de større byer. Når der samtidig er så meget gang i væksten, som tilfældet har været de senere år, bliver det meget vanskeligt få besat ledige stillinger på mange virksomheder. Det er noget, vi har fokus på lokalt hos Lederne, siger Bjarne Kragh Jensen.