Ugens bolig: Arkitekttegnet villa

Den arkitekttegnede 60’er-villa er blevet et moderne hjem, hvor lyset vælter ind gennem de store vinduespartier

15. april 2021, 11.59

Villaens ejere har gennem årene sat deres præg på de indvendige og udvendige kvadratmeter, hvor livsnydelse og skønhed har været i fokus. Foto: Danbolig Herning

Det var Herning-arkitekt Søren Jensen, som i sin tid satte stregerne til den gule villa på Anemonevej 23 i Herning, som denne gang er udvalgt til at være ugens bolig.

Etplansvillaen med sin ensidige taghældning er opført i 1960, men den er sidenhen løbende blevet moderniseret af de nuværende ejere, som overtog de 140 kvadratmeter i 1994.

- Da vi overtog huset, stod det, som Søren Jensen havde bygget det til ham og hans familie, men vi gik i gang med at modernisere huset i 1994, fortæller Lissy Ehlers Burgdorf, som nu har sat til salg-skiltet i jorden.

Dengang blev der blandt andet lavet nyt badeværelse, køkken og nye gulve.

Senere i 90’erne fik huset tilført en ny mahogni vinduesrække, som er langs hele den ene side af huset.

- Det er høje vinduespartier, som går fra gulv til loft nogle steder, så du får en masse lys ind i rummene, fortæller Lissy Ehlers Burgdorf og understreger, at der er knap tre meter fra gulv til loft.

Den første renovering var for at give et løft til den ældre 60’er-villa, mens de i slutningen af 00’erne gik i gang med endnu en større renovering.

Det mundede blandt andet ud i et leverum med opholdsstue og køkken-alrum i ét. Her fik køkkenet igen en helt stor tur med nyt inventar.

Køkkenet, der er moderniseret i 2008, er med inventar fra Tvis, quooker og corian bordplade. Der er desuden mulighed for at slå sig ned ved køkkenøen. Foto: Danbolig Herning

- Vi væltede flere vægge for at lave et stort, dejligt leverum, hvor vi er glade for at være. Vi lavede også gulvvarme i næsten hele huset, siger Lissy Ehlers Burgdorf og fortsætter:

- Vi ønskede at lave en moderne stil, som vi godt kan lide. Så i dag fremstår det som et moderne hus med en masse lys og luft. Og et dejligt varmt gulv at træde ind på, fortsætter hun.

Sydvendt have

Foruden køkken-alrum og stue er der entré, bryggers, soveværelse, værelse, badeværelse, depotrum samt hall, som de nuværende ejere har indrettet som en slags »havestue«.

- Hvis jeg skal finde et yndlingsspot er det »havestuen«, som vi kalder den. Her sidder vi hver morgen med vores kaffe og kigger ud på fuglene, siger Lissy Ehlers Burgdorf og fortæller, at det har været vigtigt for parret at lave det skønt både ind- og udvendigt.

Det er derfor ikke kun villaen, som har fået en overhaling gennem tiden. Udearealerne har også gennemgået en forvandling.

- Haven har vi lavet helt fra bunden - vi har fået en havemand til at lave det, som vi gerne vil have - med dam og en masse steder, vi kan sidde, siger hun og sætter ord på stemningen i haven:

- Lige så snart solen skinner i haven, sætter vi os i haven og lytter til vandet, der risler. Det er en sydvendt have, så når det er rigtigt varmt, kan vi flytte om på den anden side af huset, hvor vi kan sidde mere køligt.

Et godt kvarter

Selvom de har egen dam i haven, er de glade for at bo tæt på Hjertestien, hvor der er lidt mere vand at se på.

- Du skal lige over H. P. Hansens Vej, så kommer du til stien, som fører ned til søerne ved Hjertestien, hvor vi går hver dag. At man er tæt på det, fylder meget mere, end at H. P. Hansens Vej ligger der, siger Lissy Ehlers Burgdorf og understreger, at det generelt er et skønt kvarter, hvor de er i gåafstand til at smutte op i midtbyen og samtidig er tæt på naturen.

- Der bor både unge og gamle her i kvarteret, hvor vi hilser på hinanden. Det er godt at bo i det gamle Herning-kvarter, fastslår hun med smil i stemmen.

Den arkitekttegnede villa er til salg hos Danbolig Herning, som har prissat den til 3.295.000 kroner. Man kan se flere billeder på Danboligs hjemmeside.

Køkken-alrummet er i åben forbindelse med opholdsstuen. Herfra er det både muligt at komme ud på terrasse foran og bag huset. Foto: Danbolig Herning
Lyset vælter også ind i soveværelset, som er indrettet med skabe med skydelåger. Foto: Danbolig Herning
Badeværelset står stadig, som da det blev totalrenoveret i 90’erne. Det er for smukt til at lave om, fortæller Lissy Ehlers Burgdorf, som er den nuværende ejer. Foto: Danbolig Herning
Ugens bolig

Anemonevej 23

7400 Herning

Kontant: 3.295.000 kr.

Udbetaling: 165.000 kr.

Ejerudgift pr. md: 2065 kr.

Byggeår: 1960 / 2005

Energimærke: D

Boligareal: 140 m2

Grundareal: 710 m2

Mægler:

Danbolig Herning

Østergade 28

7400 Herning

Tlf: 9626 1700