Hasteopgave uden beregning: JFP støbte fundament ved sygehuset lørdag morgen

Byggefirmaet blev kontaktet fredag eftermiddag, da der skal opføres en stor ilttank ved sygehuset til corona-beredskab

21. marts 2020, 12.06

Lørdag formiddag klokken 10 var fundamentet færdigstøbt ved sygehuset. Foto: JFP

CORONA Det er usædvanlige tider i øjeblikket, og det kræver usædvanlige løsninger og særlig fleksibilitet. Fredag eftermiddag klokken 16 blev byggekoncernen JFP i Herning kontaktet af ingeniørfirmaet Niras, som skal hjælpe Regionshospitalet Herning med det fornødne beredskab til at håndtere coronavirus.

Det omfatter, at der hurtigst muligt skal opsættes en tank med ilt ved sygehuset i Herning. JFP blev derfor bedt om hurtig handling til at få støbt et fundament til ilttanken. JFP’s projektchef Søren Trærup kontaktede gode samarbejdspartnere, og i morges klokken syv gik arbejdet i gang. Tre timer senere - klokken 10 - var fundamentet støbt, og det kan nu nå at hærde, så der kan bygges på det i næste uge.

- Der var enighed hele vejen rundt, om at der ikke kommer nogen regning på det. Det er en helt speciel situation, og jeg tror, at de har rigeligt at bruge deres penge på i forvejen i regionen, fortæller Søren Trærup til Herning Folkeblad.

- Man bliver helt stolt

Unicon A/S åbnede ekstraordinært lørdag morgen for at kunne levere beton, og Spjald Entreprenørforretning stillede med en gravemaskine. JFP havde selv tre håndværkere på opgaven, og projektchef Søren Trærup var også selv ude ved sygehuset i morges for at sikre, at det hele forløb efter planen.

- Man bliver helt stolt, når man kommer derude. Jeg var der 6.50, og der stod vores folk allerede klar. Det er sgu fedt. Der er ikke noget fedtværk der, fremhæver han.

Det er seniorrådgiver Svend Gram fra Niras, som står for projektet med at få opført ilttanken ved sygehuset. Han beskriver, at der har været et fantastisk godt samarbejde med håndværkerne, personalet på sygehuset og andre, som har gjort det muligt, at tanken efter planen kan installeres allerede på tirsdag i den kommende uge.

- Der har været en enorm stor velvilje hele vejen rundt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, lyder rosen fra Svend Gram.

Læs også
Hurtig hjælp til sygehuset: Rosen vælter ind til JFP & Co.