Kunstpakhuset samarbejder nu med kendte og lokale ansigter

Efter at have stået lidt i stampe i en årrække ser Kunstpakhuset nu fremad - sammen med en række kendte og lokale ansigter

14. marts 2019, 12.40

Fra venstre ses formanden for venneforeningen, Anette Juhl Ternholt, ved siden af sin mor, bestyrelsesmedlem Elin Juhl Ternholt, og formand Ole Søndergaard. I baggrunden ses en udstilling fra Bjarne W. troelstrup og Jens Chr. Jensen. Foto: Henrik Ole Jensen ???

Ikast I påsken 2007 åbnede den selvejende institution Kunstpakhuset i Ikast. Den første tid gik godt, og lokale sponsorer gik ind og støttede huset ved blandt andet at forpligte sig til at købe kunst for et aftalt beløb.

Nu er man hos Kunstpakhuset klar til at se fremad efter nolge hårde år.

Da finanskrisen indtraf, blev virkeligheden en anden for en lang række virksomheder verden over, og det gik også udover Kunstpakhuset. Sponsorkonceptet fungerede ikke længere, og den selvejende institution blev over en årrække paralyseret - dels af to formænds dødsfald - dels af den nye økonomiske situation.

Hvilken retning skulle man gå? Det hele var gået lidt i stå, og man befandt sig i et vakuum.

I efteråret 2017 blev en god ven af huset - Ole Søndergaard indsat som ny formand - og efterfølgende ventede en tid, hvor Kunstpakhuset har forsøgt at genopfinde sig selv.

Kunstpakhuset 2.0...