Om serien »Drabet på Nylandsvej«

Herning Folkeblad har undersøgt, hvad der egentlig skete, da der for første gang i næsten 50 år blev begået et drab i Vildbjerg

Udgivet:07. december 2019, 10.33

Læsetid:2 minutter

Nylandsvej 1D i Vildbjerg, hvor Jan Sørensen blev dræbt i januar 2016. Foto: Henrik Ole Jensen

Søren Poder
Vildbjerg-redaktør| pod@herningfolkeblad.dk

VILDBJERG Natten til 28. januar 2016 blev 50-årige Jan Sørensen fundet knivdræbt på Nylandsvej 1D i Vildbjerg. Til trods for, at politiet hurtigt fik anholdt en 48-årig mand, som endte med at blive dømt for drabet, efterlod sagen en række spørgsmål, der blandt andet har fået den dømtes forsvarere til at rejse en skarp kritik af politiets efterforskning.

Herning Folkeblad har undersøgt, hvad der egentlig skete, da der for første gang i næsten 50 år blev begået et drab i Vildbjerg.

Serien bringes disse dage:

Lørdag 7. december: Efter en druktur bliver 50-årige Jan Sørensen dræbt af 38 knivstik i en lejlighed på Nylandsvej i Vildbjerg. Drabet finder sted natten til torsdag 28. januar 2016 og er det første drab i byen siden 1967. Samme nat bliver den dræbtes ven, Jan Larsen, anholdt og sigtet i sagen.

Mandag 9. december: Jan Larsen husker ikke meget fra drabsnatten, men nægter at have slået sin ven ihjel. Politiet gennemfører sin efterforskning, men glemmer noget undervejs.

Tirsdag 10. december: Jan Larsen og Jan Sørensen er venner fra teenageårene og mødes igen som voksne på Møltrup Optagelseshjem. De har begge en turbulent fortid, men ingen kan forestille sig, at Jan Larsen skulle slå sin ven ihjel. Til gengæld går der visse rygter ...

Torsdag 12. december: Uendeligt mange beviser eller subjektive overbevisninger? Anklagere og forsvarere står skarpt over for hinanden, da retssystemet tager drabssagen under behandling. Der stilles blandt andet spørgsmålstegn ved manglende blod og en mystisk dna-profil.

Fredag 13. december: Der bliver rettet en skarp kritik mod politiets efterforskning, som blandt andet beskyldes for at være mangelfuld og i en vis grad svigte retsplejelovens objektivitetsprincip.

Kilder til denne serie

Artikelserien er baseret på blandt andet aktindsigt i politiets efterforskningsmateriale, herunder afhøringer, interne rapporter med videre, samt interviews med nuværende og tidligere venner og bekendte af Jan Larsen og Jan Sørensen. Desuden interviews med medarbejdere på Møltrup Optagelseshjem, ekspertkilder, Jan Larsens to forsvarere og Jan Larsen selv samt informationer fra retsmøderne i byretten og landsretten.

Læs hele serien

På herningfolkeblad.dk kan alle artikler i serien findes i temaet »Drabet på Nylandsvej«, efterhånden som de publiceres i Herning Folkeblad.