Frederik Andersen skifter klub: Får to år i Carolina

Toronto i Canada bliver skiftet ud med Carolina i de amerikanske sydstater. Herning-målmanden har skrevet en toårig kontrakt med Hurricanes

29. juli 2021, 01.49

Frederik Andersen (t.v.) forlader Toronto og sin gode ven Auston Matthews. Den herningensiske målmand har skrevet kontrakt med Carolina Hurricanes. Foto: Ritzau Scanpix

ISHOCKEY I nat blev det officielt. Den 31-årige herningensiske målmand Frederik Andersen har haft kontraktudløb hos Toronto Maple Leafs, og nu har han i stedet skrevet under på en toårig kontrakt med NHL-konkurrenterne Carolina Hurricanes. Kontrakten har en værdi på 4,5 millioner dollars for hvert af de to år. Det svarer til en samlet lønpakke på godt 56 millioner kroner.

- Frederik har været en startende målmand i ligaen og har bevist sine evner. Vi tror på, at hans erfaring vil hjælpe os til at opnå yderligere succes, siger general manager Don Waddell til klubbens hjemmeside.

Carolina var det første hold til at drafte Frederik Andersen tilbage i 2010, men herningenseren skrev ikke under på nogen kontrakt. Året efter blev han så i stedet valgt af Anaheim i tredje runde af draften i 2012.

I de seneste sæsoner i Toronto har Frederik Andersen kæmpet en del med skader, og Jack Campbell har gjort det godt i hans fravær, og det ser ud til, at Toronto nu satser på ham. Samtidig har Toronto kæmpet med lønloftet og har været nødt til at skille sig af med nogle af de dyrere spillere. Derfor blev Frederik Andersen ikke tilbudt en ny kontrakt.

Indlæser debat...