Styrk indsatsen for vore veteraner

Udgivet:26. september 2017, 12.30

Læsetid:1 minut

Rasmus Norup.

Af Rasmus Norup spidskandidat for Det Konservative Folkeparti til Herning Byråd

6 år siden

VETERANER 5. september var det den officielle flagdag for Danmarks udsendte. De blev hædret og fejret på rådhuset, som de i allerhøjeste grad har fortjent. Flagdagen for Danmarks udsendte er en anledning til at udtrykke anerkendelse for den fremragende og professionelle indsats, som Danmarks udsendte yder og har ydet i en række af verdens konfliktområder. Men det er ikke kun på flagdagen, vi skal anerkende vores veteraner. Vi skylder dem, at vi også i hverdagen støtter og hjælper dem endnu bedre end tilfældet er nu.

Alt for mange gange bliver veteraner kastebold mellem systemer og tilbud, som hverken de eller vi kan være tjent med. Indsatsen i dag er ikke god nok, og det kan og skal vi gøre meget bedre.

Derfor ønsker vi i Det Konservative Folkeparti, at Herning Kommune får en veterankoordinator. Det har man rigtig gode erfaringer med fra andre kommuner, f.eks. i Viborg, hvor veteranerne nu får en meget bedre støtte.

I hverdagen vil veterankoordinatorens arbejde blandt andet bestå i at koordinere alle de tilbud, der findes lokalt og på landsplan, så veteranen og familien får den rigtige hjælp. En mere koordineret indsats mellem forskellige afdelinger i Herning Kommune skal sikre veteranerne en bedre og mere effektiv støtte.

Vi vil sikre, at der bliver taget målrettet hånd om de veteraner, som har brug for en særlig hjælp, men også de veteraner, som kommer ressourcestærke hjem med oplevelser i bagagen, som kan være med til at skabe værdi for andre. Derfor skal vi have en veterankoordinator i Herning Kommune.