Opdateret: Værnepligtig dræbt af flugtbilist

8. oktober 2019, 07.04

En 22-årig værnepligtig er blevet dræbt af en flugtbilist ved Flyvestation Karup. Politiet efterlyser vidner.

KARUP En 22-årig mandlig værnepligtig blev sent i går dræbt af en flugtbilist ved Flyvestation Karup. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i et tweet.

Idet den 22-årige passerer Herningvej til fods, rammes han af en bil, der kører i nordlig retning, skriver politiet på Twitter.

Den unge mand befandt sig ud for indkørslen til flyvestationen på rute 12 på Herningvej.

- Det er Forsvarets personale fra flyvestationen, der er først på stedet. Men trods forsøg på genoplivning er den unge mand ikke til at redde, siger Simon Skelkjær til Ritzau.

Politiet modtog anmeldelsen 20.45, og kort tid efter var både politi og ambulance ankommet.

Ifølge lokalpolitiet i Herning gik den 22-årige mand, der stammer fra Grønland, over Herningvej i fodgængerfeltet mod flyvestationens hovedvagt, da han blev ramt af en bil.

Efter påkørslen flygter bilisten fra stedet. Bilen var på vej i nordlig retning mod Viborg.

I den forbindelse efterlyser politiet en personbil på størrelse med en Peugeot 206, der har skader på fronten. Den er muligvis grå eller sølvgrå.

- Vi vil meget gerne høre fra vidner, der har set et køretøj, der passer beskrivelsen. Måske har en bil kørt uforsvarligt eller lignende på strækningen, siger vagtchefen til Ritzau.

Politiet i Viborg og Skive havde her til morgen fået flere tip til efterforskningen, oplyser lokalpolitiet i Herning, og mulige vidner kan kontakte politiet på 114.

Den 22-åriges pårørende er underrettet om dødsulykken ved Flyvestation Karup.