Corona-isolation: FCM-kvintet misser landskamp

Pione Sisto, Anders Dreyer, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz og Jesper Hansen er iblandt de ni danske landsholdsspillere, der skal isoleres og dermed misser onsdagens landskamp mod Sverige

10. november 2020, 11.31

Pione Sisto er en af de ni danske landsholdsspillere, der er gået i corona-isolation efter at have været tæt på én af de to corona-positive personer i landsholdstruppen. Foto: Flemming Hansen

FODBOLD Det danske fodboldlandshold er blevet ramt af coronavirus. Venstrebacken Robert Skov samt en af holdets behandlere er testet positive for covid-19 og er gået i corona-karantæne.

Samtidig er landstræner Kasper Hjulmand, assisterende landstræner Morten Wieghorst samt ni spillere gået i corona-isolation, da de har været i nærkontakt med én af de to corona-smittede.

Blandt de corona-isolerede spillere er alle fem FCM-spillere i landsholdslejren: Anders Dreyer, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Pione Sisto og Jesper Hansen.

Dansk Boldspil-Union (DBU) meddeler på sin hjemmeside, at de ni spillere samt trænerduoen går glip af onsdagens landskamp mod Sverige. De skal ifølge DBU være isolerede, indtil de - om alt går vel - står med et negativt prøvesvar på en test, der foretages torsdag. Der skal som bekendt gå 48 timer fra kontakten med en smittet, indtil man kan forvente en retvisende test.

Foruden de fem nævnte FCM-spillere er også målmand Frederik Rønnow, kantspiller Yussuf Poulsen, midtbanekreatør Rasmus Falk og kantspiller Martin Braithwaite sat i corona-isolation.

Flere stabsmedlemmer er også gået i corona-isolation.

Læs også:
10 FCM’ere på landsholdsopgaver: Joel Andersson også efterudtaget

Kun én målmand i truppen

På målmandsposten er Danmark særligt hårdt ramt.

Kasper Schmeichel og Jonas Lössl må ikke rejse til Danmark p.t., da de til dagligt spiller i England og er ramt af de nye, skærpede britiske corona-restriktioner. Og Jesper Hansen og Frederik Rønnow er nu i corona-isolation.

Det efterlader i skrivende stund U21-landsholdsmålmand Oliver Christensen som eneste målmand i landsholdstruppen.

Der vil dog senere i dag bliver efterudtaget flere spillere.