Bank runder 50 år i Herning

Arbejdernes Landsbank fejrer jubilæum med reception i næste uge

3. august 2021, 14.36

2021: Et frisk foto fra bankens filial i Herning, hvor filialdirektør Per Bregner Carlsen står som nummer to fra højre. Foto: PR-foto

FEJRING Torsdag 12. august er det præcis 50 år siden, at Arbejdernes Landsbank slog dørene op til sin filial i Østergade 44 i Herning. Det fejres med en reception i filialen på dagen, hvor alle er velkomne til »bobler og kage«, lyder det i en pressemeddelelse.

Når man træder ind i Herning-filialen i dag, er det et lidt andet syn, der møder én end det var for 50 år siden. I 1970’erne var brun en gennemgående farve alle steder - det var også i høj grad gældende for inventaret i AL-filialen i Herning.

Derudover var medarbejdernes påklædning meget formel.

Mindre formelt med tiden

Der er sket meget siden. De dunkle farver og stramme slipseknuder er ikke længere at spotte i Østergade 44.

Det er til gengæld lyse, moderniserede rammer og en mere uformel tilgang til påklædningen.

- Der er sket meget, siden filialen åbnede for 50 år siden - både hvad angår indretning, omgangstone og påklædning. Det hele er blevet langt mindre formelt gennem årene, fortæller Per Bregner Carlsen, som har stået i spidsen for filialen siden 1. februar 2020.

- Og så har den teknologiske udvikling naturligvis også sat sit præg på filialen. Bankbøger er med tiden blevet afløst af netbank, og mange serviceydelser er løbende blevet digitale. For eksempel har langt størstedelen af kunderne i dag net- og mobilbank og foretrækker selv at klare de daglige bankforretninger.

Men selvom meget i banken er forandret siden åbningen i 1971, er der ifølge Per Bregner Carlsen også noget, som stort set ikke har ændret sig:

- Vores grundlæggende værdier og måde at drive bank på har ikke ændret sig væsentligt. Fokus har altid været på kundernes behov og på ansvarlig bankdrift, og så har vi altid gjort meget ud af at have en tæt kontakt til vores kunder. Det er jeg sikker på heller ikke kommer til at ændre sig de næste 50 år, lyder det fra Per Bregner Carlsen.

1971: For 50 år siden var både påklædningen hos personalet og inventaret noget mere nedtonet i farverne hos Arbejdernes Lands­bank i Herning.

Indlæser debat...