Om Rasmus Norup: Skal han være vores nye borgmester?

18. august 2020, 11.02

Jacob Bach Jensen. Foto: Privatfoto

BAGGRUNDSTJEK Jeg har sådan set haft en mistanke længe. Borgmesteren er på vej væk. Det begyndte helt tilbage til 3. februar. Her blev jeg ringet af analyseinstituttet Epinion. De ville gerne høre min holdning til nogle lokale forhold i Herning Kommune. Det ville jeg da meget gerne svare på. Først gik spørgsmålene på partiet Venstre. Mener du, Venstre er synlig i hele kommunen? Og så videre. Jeg kunne jo godt regne ud, at det var Venstre, der havde bestilt undersøgelsen. Men så skete der noget, jeg studsede gevaldigt over. Pludseligt drejede alle spørgsmålene over på en bestemt politiker i byrådet og vel og mærke ikke en venstremand, men derimod den unge Rasmus Norup fra Det Konservative Folkeparti. Mener du, Rasmus Norup er en kompetent politiker? Mener du, Rasmus Norup er en troværdig politiker?

Da undersøgelsen var slut, spurgte jeg intervieweren, hvem der havde bestilt undersøgelsen. »Det må jeg ikke oplyse dig om ...«. Men en opringning næste dag til Epinion bekræftede mine fornemmelser. Undersøgelsen var købt og betalt af Venstre i Herning.

Lidt efter mødte jeg et medlem af Venstres kommunebestyrelse. Jeg spurgte vedkommende, om borgmesteren var på vej væk? »Nej - jeg tror bestemt, at han genopstiller. Vi har heller ikke nogen klar i kulissen«, svarede hun. Det er jeg da helt enig i! Men jeg er så sandelig spændt på, om Venstre går på strandhugst hos Det Konservative Folkeparti.

Jeg skriver ikke dette indlæg for at blande mig i, hvem Venstre vælger. Jeg synes bare, det er noget underligt noget at begynde at tjekke troværdigheden på andre partiers politikere. Er unge Norup ved at tage det sidste skridt og blive fuldgyldigt medlem af Venstre? Jeg ved, at der er mange, der er blevet ringet op og har deltaget i undersøgelsen, og jeg synes, borgerne snarest har krav på en forklaring på, hvad hele dette baggrundstjek af unge Norup går ud på.

Læs også
Folkebladet spørger oplagte Krarup-afløsere: Skal du være borgmester?
Abonnement
Læs også
Erhvervsdirektør afviser spekulationer: Jeg er ikke borgmesterkandidat i Herning
Abonnement