Lokal Herning-rytter endte i landsholds-sandwich: Blev nummer to i Grand Prix Herning

Flere lokale Herning-ryttere markerede sig positivt i årets Grand Prix Herning

Udgivet:21. maj 2022, 18.15

Læsetid:2 minutter

Herningensiske Mads Rahbek (t.v.) blev nummer to i Grand Prix Herning. Han blev i den afgørende spurt slået af Andreas Stokbro (i.m.), men hans lige præcis holdt den tidligere verdensmester Mads Pedersen bag sig. Foto: Tom Laursen

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

CYKLING Herningensiske Mads Rahbek (BHS - PL Beton Bornholm) greb chancen på det helt rigtige tidspunkt i Grand Prix Herning, men måtte trods alt nøjes med andenpladsen i årets udgave, der lige som sidste år blev kørt som et UCI-løb med stort internationalt præg.

Den 26-årige rytter, der er opflasket i Herning Cykle Klub, kørte med, da Andreas Stokbro (Team Coop) angreb på den næstsidste af de afsluttende, korte omgange i Hernings centrum. På det tidspunkt var godt 20 ryttere samlet, men de to formåede hurtigt at skabe et godt forspring, som de lige præcis forsvarede de cirka fem kilometer hjem til målstregen.

Andrea Stokbro repræsenterede på dagen ikke sit normale hold, men var en del af et landshold på seks ryttere, der havde den tidligere verdensmester Mads Pedersen (Trek Segafredo) med som det største navn. Også de to World Tour-ryttere Mathias Norsgaard (Movistar) og Johan Price-Pejtersen (Bahrain Victorious) kørte i landsholdsdragten.

Opløb på Kousgaards Plads

Netop Mads Pedersen vandt feltets spurt og tog dermed tredjepladsen. Han var på forhånd løbets store favorit, og hvis ikke Andreas Stokbro havde haft held med sit fremstød, havde Mads Pedersen med stor sandsynlighed vundet løbet ved at tage spurten.

På grund af renoveringen af Mindegade var målet for første gang henlagt til Kousgaards Plads ved DGI Huset, og det nye opløb viste sig at fungere ganske fint.

Tidligt i løbet, der gik over 180 kilometer med 16 stykker med grusveje, var det en anden tidligere rytter fra Herning Cykle Klub, der markerede sig. Christian Gorm Albrechtsen fra det spanske mandskab Team Smart Dry - Girona Cyling City kom med i dagens første seriøse udbrud, der nåede et forspring på over to minutter. De blev dog kørt ind med omkring 50 kilometer til mål. Han sad i udbrud længe nok til, at han vandt den indlagte gruskonkurrence, så han blev hyldet på podiet efter løbet.

Søndag kører stort set hele feltet UCI-løbet Fyen Rundt med start og mål i Odense.

Andreas Stokbro (t.h.) var stærkt i spurten og holdt uden de store problemer Mads Rahbek bag sig. Foto: Tom Laursen

Indlæser debat