Mød mig i mørket på kirkegårdene

19. juli 2019, 11.53

Kirkegården ved Grove Kirke gemmer på mange spændende historier, og nogle af dem kan opleves i september. Foto: Privatfoto

GROVE-LIND I august og september er der mulighed for at opleve en anderledes teaterforestilling med titlen »Mød mig i mørket« på Rind og Grove kirkegårde.

»Mød mig i mørket« er en teaterforestilling, der finder sted om aftenen, og hvor indholdet er baseret på fortællinger eller historier fra de egne, hvor forestillingerne foregår.

Sange og tekster er skrevet specielt til forestillingerne, og de emner, som blandt andet vil danne rammen for teksterne, er fundet af slægtsforsker Leif Sepstrup fra Herning.

Den første forestilling er på Rind Kirkegård torsdag 29. august og vil bygge på årene omkring 1860’erne.

Her handler det blandt andet om tre soldater fra krigen i 1864, om børnegravene og om de mange fortællinger om Danmarks sidste kæltring, Kjælle Casper, og hans mange pudsige historier.

Den anden forestilling er på Grove Kirkegård torsdag 5. september.

I Grove vil forestillingen bygge på 1940’erne. Blandt andet med fortællingen om hosekræmmerkonen Ane Marie Lauersen samt historien om en lokal spillemand og historien om den separate gravplads for tyske flygtninge efter Anden Verdenskrig.

I »Mød mig i mørket« er der fokus på vigtigheden og alvoren i historien, men også det at give folk en god oplevelse. Det fortæller Kathrine Skjønnemann Poulsen, der er projektleder sammen med Jørgen Rasmussen.

- Det gøres gennem humor, men også gennem teater og visning af historiens karakter. Formålet med forestillingerne er at give publikum en oplevelse. Formålet er også at give liv til kirkegården og gøre publikum bevidst om de mange skjulte og glemte historier, som ligger begravet, siger Kathrine Skjønnemann Poulsen i en pressemeddelelse.

De fleste af forestillingernes aktører er lokale fra Herning-egnen. Det er den lokale instruktør Kirsten Aastrup fra Vildbjerg, som er kvinden bag projektet.

Der er gratis adgang for alle til »Mød mig i mørket«.