Mads Bille træder ind i ensemble-bestyrelse

Mads Bille afløser den tidligere formand Susanne Olufsen

18. december 2020, 17.04

Mads Bille er stoppet som kordirigent og har fundet tid til at være med i ensemblets bestyrelse. Foto: Tom Laursen

HERNING Ved årsskifte indtræder Mads Bille, der er kunstnerisk chef hos Den Jyske Sangskole og Sangens Hus samt tidligere dirigent for Herning Kirkes Drengekor, i Ensemble MidtVests bestyrelse.

Mads Bille afløser Susanne Olufsen, der har siddet i bestyrelsen i 18 år og været bestyrelsesformand siden ensemblets start i 2002 og frem til 2017, hvor posten blev overtaget af Annemette Færch.

- Jeg synes, meget er lykkedes. Hele tiden har bestyrelse og ensemble skullet kæmpe for at få offentlig støtte såvel som sponsormidler. Vi har konstant skullet forny os, så vi hele tiden er så spændende, at det er nødvendigt at bevare og dermed støtte os. Jeg er meget stolt over, at vi har et velfungerende ensemble af så høj kvalitet i det midt- og vestjyske i dag, fortæller Susanne Olufsen i en pressemeddelelse.

- For et par år siden overtog Annemette Færch formandskabet. For nyligt har Mads Bille sagt ja til at træde ind i bestyrelsen, hvilket glæder mig. Det er betryggende, at det er topkvalificerede folk, der arbejder videre. Det er med vemod, men med tiltro til Ensemble MidtVests fremtid, at jeg takker af, siger hun.

Tårnhøjt ambitionsniveau

Med Mads Bille i bestyrelsen får Ensemble MidtVest et engageret og dedikeret musikmenneske med ombord, som allerede kender ensemblet godt.

- Jeg har som dirigent af Herning Kirkes Drengekor haft fornøjelsen af at samarbejde med Ensemble MidtVest, siden ensemblet blev etableret i 2002. Set i et internationalt perspektiv er Ensemble MidtVest med sit fornemme kunstneriske niveau og sin lødige programprofil et væsentligt fyrtårn i dansk kulturliv. Jeg glæder mig meget til at fortsætte samarbejdet fra en plads i bestyrelsen og være med til at understøtte ensemblets tårnhøje ambitionsniveau, udtaler Mads Bille.

Et privilegium

Formanden er glad for at få selskab af korlegenden.

- Det er et privilegium, at Mads Bille indtræder i ensemblets bestyrelse, men samtidig vemodigt at skulle sige farvel til Susanne Olufsen, fortæller Annemette Færch, der er bestyrelsesformand for Ensemble MidtVest.

- Susanne har været med hele vejen, og hendes mange års erfaring har været betydningsfuldt for arbejdet i bestyrelsen. Som tidligere formand for kulturudvalget i Struer Kommune og medlem af Kulturudvalget i det daværende Ringkøbing Amt arbejdede hun i sin tid for etableringen af Ensemble MidtVest, og som formand for bestyrelsen har hun efterfølgende bidraget til at skabe de bedst mulige rammer for ensemblets udvikling. Vi er derfor heldige at have fundet andre gode kræfter, der kan overtage efter Susanne, siger formanden.

- Med Mads Bille får ensemblets bestyrelse en yderst kvalificeret kandidat. Mads har ikke bare stået i spidsen for udviklingen af Herning Kirkes Drengekor, men også for det internationalt anerkendte sangmiljø i Herning. Han kommer med en høj faglighed, et stort netværk og en særlig evne til at spotte potentialerne. Vi ser derfor frem til at kunne byde Mads Bille velkommen i bestyrelsen, siger Annemette Færch.