Årets kunstnerkuld på vej

Årets internationale kunstworkshop i Gludsted begynder i weekenden

Udgivet:24. juni 2015, 10.21

Læsetid:2 minutter

Sådan tog det sig ud på Gludsted Friskole i fjor, da der blev budt indenfor til fernisering på kunstværkerne ved den internationale kunstworkshop. Foto: Jørn Deleuran

Gludsted I weekenden kommer alle årets kuld af kunstnere til Gludsted, hvor de indlogeres på Gludsted Friskole.

Dermed går starten på to ugers intensivt arbejde med hver deres kunst - kun afbrudt af udflugter og dejlige måltider lavet og serveret af de mange frivillige Gludsted-borgere.

I år deltager fra Polen professor Ewa Czerwiska Romanowska fra Kunstakaddemiet i Stettins grafiske afdeling, rektor for Akademiet i Kielce og billedkunstner Malgorzata Bielecka samt Grzegorz Piaseczny. Fra Japan Kinji Isobe, der i en årrække har undervist på kunstskoler i både Tokyo og Giffu og den yngre Haruna Shimonishi.

Fra Brasilien kommer Sergio Kal og Francisco Maringelli, mens Tyskland er repræsenteret ved Michael Kiener. Endelig kommer fra Danmark dansk-iranske Faranak Sohi, Anne Bjørn, Hardy Brix og Lene Juhler.

Alle interesserede er mere end velkomne til at kigge forbi for at se, hvordan de forskellige kunstnere arbejder. Det er ofte genkendelige motiver fra lokalområdet og dansk kultur, der dukker op i malerierne.

Åbent for alle

Arbejdsværkstedet er åbent for publikum dagligt efter klokken 14.

Alle kunstværkerne kan ses og købes ved ferniseringen fredag 10. juli.

Desuden er der også tænkt på kunst for børnene.

To dage kan man komme og opleve børnenes kreative iver med blyant og pensel.

Tirsdag 7. juli ledes børnenes kunstworkshop af illustrator og forfatter Jarl Egeberg under titlen »Power Paintings og Crazy Drawings«. Han vil vise rundt i et eventyrligt univers og med sjove tegneøvelser i højt tempo og maling, der splatter.

Onsdag 8. juli ledes børnene igennem af billedkunstner Anja Høegh under titlen »Landart og forvandlingskunst«.

Børnene får mulighed for at prøve kræfter med, hvordan man både sjovt og seriøst arbejder med kunst i virkelighedens verden.

Fællesspisning er også på programmet for alle, der må have lyst til et par hyggelige aftener.

Første fredag 3. juli laver kunstnerne mad fra deres eget land. Anden fredag 10. juli medbringer gæsterne selv en ret til et fælles tag-selv-bord.