Ørnhøj må vente på nye seniorboliger

Byggeriet af nye seniorboliger i Ørnhøj er udsat. Arbejdsgruppen vil gerne dele projektet op i tredjedele

19. marts 2019, 15.04

Arbejdsgruppen havde håbet, at det første spadestik til nye seniorboliger i Solvang-området kunne tages i løbet af foråret. Men lige nu er projektet i venteposition. Foto: Toke Hage

ØRNHØJ De nye seniorboliger i området Solvang ved Falkevej lader vente på sig. Men planen er stadig den samme, understreger Hans Jørgensen fra den arbejdsgruppe i Ørnhøj, der planlægger byggeriet.

Der er tale om 10 lejeboliger i området, som Herning Kommune i forbindelse med sit budgetforlig afsatte 1,1 million kroner til at byggemodne i 2019. Arbejdsgruppen fra Ørnhøj skal købe grundene af Herning Kommune og derefter selv stå for udstykningen, men økonomisk har det vist sig at være for stor en mundfuld at tage det hele på én gang:

- Det var meningen, at vi skulle købe alle 10 grunde, men nøjes med at bygge fem boliger i første omgang. Men sådan kan vi ikke løfte finansieringen, så vi er gået tilbage til kommunen og har haft en fantastisk god dialog med dem om at tage en tredjedel af gangen i stedet for. På den måde kan vi nemmere overse det, og kommunen er også ved at lave en plan for det, så nu venter vi på tilbagemelding, om det er okay, siger Hans Jørgensen.

Investorer i hånden...