22-årig mand fængslet for voldtægtsforsøg

22-årig asylansøger erkender, at han lørdag morgen havde et sammenstød med en kvinde i Kampmannsgade, men han nægter voldtægtsforsøg

Udgivet:14. marts 2016, 15.03

Læsetid:2 minutter

Den 22-årige skal foreløbigt sidde varetægtsfængslet frem til 11. april. Foto: flemming hansen

Bo Lundgaard
Journalist| blg@herningfolkeblad.dk

herning Retten i Herning varetægtsfængslede mandag eftermiddag en 22-årig mand med bopæl i Kibæk på begrundet mistanke om, at han er gerningsmanden til det voldtægtsforsøg, der fandt sted i den nederste del af Kampmannsgade tidlig lørdag morgen.

Manden, der har en asylsag kørende i Danmark, kommer oprindeligt fra Eritrea. Derfor blev han i retten afhørt med hjælp fra en tolk på sproget tigrinja.

Den 22-årige erkendte i retten, at det var ham, der havde grebet fat i den 24-årige kvinde. Men hans forklaring var, at han troede det var en kvinde, han tidligere på aftenen havde kysset og danset tæt med på værtshuset Fox And Hounds i Østergade.

Grunden til, at de væltede om på jorden var, sagde han, at han var temmelig beruset.

Derfor nægtede han sig skyldig i voldtægtsforsøg, ligesom han nægtede sigtelsen om, at han trak kvindens bukser og trusser ned til hendes knæ. Alligevel undlod manden at kære fængslingen til landsretten efter samråd med sin beskikkede forsvarer.

Den 22-årige optrådte i retten i en hvid overtræksdragt, da alt hans tøj er blevet konfiskeret og sendt til undersøgelse på Retsmedicinsk Institut.

Anklagemyndigheden begærede i går dørene lukket af hensyn til politiets efterforskning. Men det blev efter protest fra Herning Folkeblad afvist af dommeren, som nøjedes med at udstede et referatforbud på den forurettedes og vidnernes forklaringer.

Midt- og Vestjyllands Politi bekræftede dog lørdag over for Herning Folkeblad, at politiet lørdag talte med to vidner, som kunne bekræfte, at en kvinde var blevet overfaldet i Kampmannsgade lørdag morgen.

Læs mere i Herning Folkeblad tirsdag

Læs også
Politiet har anholdt en mand i sagen om voldtægtsforsøget i weekenden Politiet har anholdt en mand i sagen om voldtægtsforsøget i weekenden
Læs også:
Politiet har anholdt en mand i sagen om voldtægtsforsøget i weekenden
Læs også
Ingen afgørende spor i sagen om voldtægtsforsøget i Kampmannsgade Ingen afgørende spor i sagen om voldtægtsforsøget i Kampmannsgade
Læs også:
Ingen afgørende spor i sagen om voldtægtsforsøget i Kampmannsgade
Læs også
22-årig mand skal i grundlovsforhør efter voldtægtsforsøg i Kampmannsgade 22-årig mand skal i grundlovsforhør efter voldtægtsforsøg i Kampmannsgade
Læs også:
22-årig mand skal i grundlovsforhør efter voldtægtsforsøg i Kampmannsgade

Mere interessant læsning

Mest læste

112

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere