112

Fængsel i op til ni år: Tre mænd kendt skyldige i drabsforsøg på 22-årig mand

Tre mænd er dømt for drabsforsøg på 22-årig mand, som endte med at blive myrdet fem måneder senere

Udgivet:17. juni 2022, 11.11

Læsetid:2 minutter

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kenneth Meinby Sørensen
Journalist| kso@herningfolkeblad.dk

HERNING Tre mænd af somalisk herkomst fra Herning er i dag blevet kendt skyldige i drabsforsøg på en 22-årig mand fra Herning.

26-årige Hamsa Abdi Takal er idømt ni års fængsel, 20-årige Annas Asad Mohammed Warsame otte års fængsel, og 21-årige Hudeyfe Mumin seks års fængsel.

Det oplyser sidstnævntes forsvarsadvokat, Philip D.D. Møller, som tilføjer, at hans klient på stedet ankede dommen til frifindelse. De to øvrige udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Drabsforsøget fandt sted sidste år i marts, da offeret blev slået, sparket og stukket med tre knivstik, mens han befandt sig i et rygeskur foran skadestuen på det gamle sygehus på Gl. Landevej.

Manden, der bar krykker og var til behandling for en benskade, lykkedes til sidst med at komme fri og løbe ind på sygehuset.

Læs også
<span>Vidne i sag om drabsforsøg:</span> Offer ville ikke tale med politiet <span>Vidne i sag om drabsforsøg:</span> Offer ville ikke tale med politiet
Læs også:
Vidne i sag om drabsforsøg: Offer ville ikke tale med politiet

Godt fem måneder senere endte den 22-årige rent faktisk med at blive myrdet - af nogle andre.

Det skete natten til 5. august sidste år, da den forurettede befandt sig i Dalgasgade i Herning, hvor han blev ramt af dødeligt knivstik i brystet.

Den forbrydelse er en gruppe andre mænd fængslet for. Nogle af disse sigtede er angiveligt i familie med de tre sigtede for drabsforsøget i rygeskuret.

Læs også
<span>Spektakulær sag om drabsforsøg i Herning:</span> Afdødes kæreste satte navn på de formodede gerningsmænd <span>Spektakulær sag om drabsforsøg i Herning:</span> Afdødes kæreste satte navn på de formodede gerningsmænd
Læs også:
Spektakulær sag om drabsforsøg i Herning: Afdødes kæreste satte navn på de formodede gerningsmænd

Skyldige i to drabsforsøg

Foruden overfaldet på sygehuset er den 26-årige og den 20-årige også skyldige i endnu et drabsforsøg på den unge mand, da de efterfølgende lagde en plan for at slå ham ihjel.

De anskaffede sig et fuldautomatisk skydevåben samt ammunition. Derudover placerede mændene en gps-enhed på en personbil, så mændene kunne følge bilens færden via en mobiltelefon.

Det kom også så vidt, at mændene drøftede, hvor drabet skulle finde sted, og hvem der skulle gøre hvad i forbindelse med drabet.

Læs også
<span>Mistænkte er i familie:</span> 22-årig mand udsat for drabsforsøg i rygeskur - fem måneder før han blev myrdet i Dalgasgade <span>Mistænkte er i familie:</span> 22-årig mand udsat for drabsforsøg i rygeskur - fem måneder før han blev myrdet i Dalgasgade
Læs også:
Mistænkte er i familie: 22-årig mand udsat for drabsforsøg i rygeskur - fem måneder før han blev myrdet i Dalgasgade

Politiet anholdt 8. maj 2021 de to af mændene i forbindelse med fundet af det fuldautomatiske våben i en lejlighed i Silkeborg. Den sidste blev anholdt i september sidste år.

Midt- og Vestjyllands Politi har tidligere oplyst i en pressemeddelelse, at man mener, at der er tale om et internt opgør i det kriminelle miljø i Herning.

Ikke enighed blandt nævninge

To af seks nævninge ville kun dømme for grov vold for forholdet i rygeskuret, mens de fire resterende nævninge og de tre dommere sagde drabsforsøg.

Anklager Jakob Kjær argumenterede for straffe på henholdsvis 12, 11 og 6 år, mens forsvarerne mente, at straffen skulle være 8, 7 og 5 år.

På retssagens sidste dag kom det desuden frem, at 26-årige Hamsa Abdi Takal har en række domme for blandt andet vold og røveri bag sig. De to øvrige er ikke tidligere straffet.