Overvandt dårlig start: Blue Fox indleder slutspillet med sikker sejr

Fire Herning-scoringer i løbet af blot ni minutter afgjorde den første kvartfinale mellem Blue Fox og Frederikshavn

Udgivet:10. marts 2023, 21.14

Læsetid:3 minutter

Blue Fox-spillerne jubler over Miska Humalojas scoring til 1-0. Foto: Chresten Bergh

Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

ISHOCKEY Herning Blue Fox kom fredag aften perfekt i gang med årets slutspil.

I den første kvartfinale mod Frederikshavn White Hawks vandt Blårævene nemlig 4-1 foran 2500 tilskuere hjemme i Kvik Hockey Arena og fører dermed 1-0 i serien, hvor der skal fire sejre til at sikre en plads i semifinalen.

Det var ellers de undervurderede gæster fra Frederikshavn, der kom bedst fra land og dominerede første periode. Nordjyderne havde masser af fart i skøjterne og kunne ofte etablere sig i Hernings zone.

Mod periodens slutning fik Herning kampens første powerplay og fik her spillet sig til nogle fine afslutninger, men det stod 0-0 efter de første 20 minutter.

I anden periode fik Blue Fox i den grad skruet op for tempoet og antallet af afslutninger. Det gav først en kæmpe mulighed til topscorer Phillip Marinaccio inde under mål. Blue Fox holdt fast i angrebet, fik skiftet ud, og så blev Andris Dzerins fri i højre side. Han lavede en skarp vending og fandt tilbagevendte Miska Humaloja inde foran mål. Han gjorde det til 1-0 til kæmpe jubel i hallen.

Finnen har været ude en måneds tid med en håndskade, men vendte tilbage med maner.

Pomerleau straffede smart afventende udvisning

Midtvejs i anden periode blev det også fortjent 2-0. Med en afventende udvisning til Frederikshavn kunne Blue Fox holde presset mod Frederikshavns mål, og til sidst havnede pucken hos backen Tristan Pomerleau, der skøjtede sig fri foran mål.

Med den afventende udvisning risikerede man ikke en omstilling imod, og det opfattede Pomerleau naturligvis med det samme og gik på mål.

Læs også
<span>Se alle billederne:</span> Blue Fox sikrede stærk slutspilsstart på ni gyldne minutter <span>Se alle billederne:</span> Blue Fox sikrede stærk slutspilsstart på ni gyldne minutter
Læs også:
Se alle billederne: Blue Fox sikrede stærk slutspilsstart på ni gyldne minutter

Mislykket timeout

Få minutter efter tog Frederikshavn en timeout. Træner Per Hånberg var godt klar over, at der skulle en prop i med det samme. Hans input virkede dog slet ikke. For spillet var kun lige sat i gang, da det blev 3-0 ved Phillip Marinaccio.

Yderligere ét minut senere blev det 4-0. Miska Humaloja bragte pucken frem helt nede fra eget mål. Han afsluttede fra en spids vinkel og var heldig med, at pucken lige præcis strøg ind bag den normalt så stærke Frederikshavn-keeper, Tadeas Galansky.

Det var fire scoringer i løbet af blot ni minutter, og de fleste tænkte, at det her kommer nordjyderne ikke tilbage fra, selv om en medrejsende busfuld Frederikshavn-fans forsøgte at hjælpe deres hold frem.

Fem minutter inde i tredje periode var der dog lidt håb til gæsterne. Miska Humaloja blev udvist, og direkte på faceoff'en reducerede Christopher Frederiksen til 1-4.

Mathias From kunne have lukket og slukket til 5-1, men Tadeas Galansky kom flot ned og lukkede af i det korte hjørne. Galansky gjorde stort set samme, da det var Thomas V. Andersen, der havde frit løb.

Tjekken begrænsede Blue Fox’ målfest, men sejren kunne han ikke tage fra værterne. Herning vandt første slag med overbevisende 4-1.

Kvartfinaleserien fortsætter søndag i Frederikshavn, hvor der er kampstart klokken 15.00.

Læs også
<span>Tilbagevendt finne blev slutspilshelt:</span> Dejlig måde at komme tilbage på <span>Tilbagevendt finne blev slutspilshelt:</span> Dejlig måde at komme tilbage på
Læs også:
Tilbagevendt finne blev slutspilshelt: Dejlig måde at komme tilbage på
Læs også
<span>Blue Fox-stjernen stortrives i Herning:</span> Jeg har fået glæden tilbage <span>Blue Fox-stjernen stortrives i Herning:</span> Jeg har fået glæden tilbage
Læs også:
Blue Fox-stjernen stortrives i Herning: Jeg har fået glæden tilbage
Læs også
<span>Kommentar:</span> I aften begynder slutspillet - og Herning har krammet på alle <span>Kommentar:</span> I aften begynder slutspillet - og Herning har krammet på alle
Læs også:
Kommentar: I aften begynder slutspillet - og Herning har krammet på alle
Læs også
<span>Højeste snit i årevis:</span> Blue Fox har løftet tilskuertallet <span>Højeste snit i årevis:</span> Blue Fox har løftet tilskuertallet
Læs også:
Højeste snit i årevis: Blue Fox har løftet tilskuertallet
Læs også
<span>Var skeptisk før sæsonen:</span> Men nu tror ishockeyeksperten på succes til Herning Blue Fox <span>Var skeptisk før sæsonen:</span> Men nu tror ishockeyeksperten på succes til Herning Blue Fox
Læs også:
Var skeptisk før sæsonen: Men nu tror ishockeyeksperten på succes til Herning Blue Fox

Indlæser debat