Selvforskyldt energikrise og mangel på naturgas

Udgivet:06. maj 2022, 13.35

Læsetid:2 minutter

Erling Askjær Jørgensen. Foto: Flemming Hansen

Af Erling Askjær Jørgensen. Klintholmvej 13 Tjørring

KERNEKRAFT Kernekraftværker, som også kaldes atomkraftværker, udleder ikke CO2 og er derfor en meget ren og sikker energikilde. Hvis man i tide havde sørget for at få bygget et par kernekraftværker i Danmark, kunne vi herfra have haft en god, billig og sikker elforsyning.

Det er den til enhver tid siddende regering, der bude være gået forrest i stedet for at fremme den fejlagtige opfattelse af, at kernekraft er farlig. Nu har vi stærkt stigende priser på elektricitet, og man taler om at kompensere befolkningsgrupper med ekstra check for at afbøde skadevirkningerne af manglende elektricitetsforsyning fra kernekraft i Danmark. Flere hidtidige måder på elproduktion udleder CO2, og dette siges at være skadeligt via truende klimaforandringer. Derfor burde man for længst have valgt kernekraften.

Har man geografisk plads til at bygge kernekraftværker? Ja. På nuværende tidspunkt anfører man, at man vil bygge energiøer ude på havet, øer hvorpå der skal rejses vindmøller. Og ved København skal der anlægges en ny ø ude i Øresund. Lynetteholmen hedder den. Vi har masser af lavvandede havområder i Danmark hvor der let kunne anlægges kunstige øer med kernekraftværker. Jeg har læst, at partiet Nye Borgerlige går ind for, at vi i Danmark skal udnytte muligheden for billig elektricitet via produktion fra kernekraftværker. Også dette er en af årsagerne til, at jeg er tilhænger af Nye Borgerlige. Men selvsagt også fordi jeg foretrækker kristendom i stedet for indvandring af muslimske mennesker. Jeg har i 50 år været ivrig fortaler for kernekraft og elproduktion herfra uden CO2-udledning.

I Danmarks andel af verdenshavene har vi i Nordsøen endnu store mængder naturgas og olie. Man har været så forhippet på at stoppe for CO2-udledning, at det med at indvinde vort eget naturgas, det er blevet fravalgt. Man har skullet være oh så grøn så grøn! I stedet har man så gjort os afhængige af russisk gas, som vi betaler i dyre domme for og dermed finansiere Putins forsøg på igen at opnå sovjettidens storhed med russisk dominans.

Et gammel ordsprog siger »Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves.« Dette passer helt på den førte energipolitik. Men selvsagt er vindenergi godt, men det er afhængig af blæsevejr. Og solceller afhænger af sol og dagslys. Derimod er det således, at kernekraftværker producerer strøm, både når det blæser, og når der er stille vejr, og når det er mørkt, og når det er lyst.

Varmepumper er en virkelig god måde at opvarme både boliger og alt andet, hvor man ønsker højere temperatur. Varmepumper virker fortrinligt under alle forholde, når blot de får elforsyning fra kernekraftværker. For øvrigt fungerer køleskabe og frostbokse også fint med kernekraftstrøm.

Indlæser debat