Trafikken lukkes ned i dag: Cykelløb spærrer Herning af

Torsdag er Herning målby i Postnord Danmark Rundt, og det får indflydelse på eftermiddagstrafikken

Udgivet:17. august 2022, 05.02

Læsetid:2 minutter

Den afsluttende rundstrækning går gennem midtbyen og ud til Tjørring via Gullestrupvej, Vesterholmvej, Holstebrovej og H.P. Hansens Vej. Kort: Herning Kommune

Kenneth Meinby Sørensen
Journalist| kso@herningfolkeblad.dk

HERNING Tredje etape af cykelløbet Postnord Danmark Rundt rammer i dag torsdag Herning, som er målby for løbets længste etape på 239,3 kilometer.

Etapens afgørelse skal findes på en 12 kilometer lang rundstrækning, som rytterne skal køre tre gange. Den går gennem Herning midtby og ud til Tjørring.

Med så stort et cykelløb følger en del vejspærringer, som kan komme i vejen for dem, der skal hente børn eller hjem fra arbejde i tidsrummet klokken 15.30-18.00.

Feltet forventes at køre gennem Lind omkring klokken 16, hvorefter ruten går gennem Kollund, Hauge, Hammerum og Birk, inden rytterne når ind på rundstrækningen.

Tag cyklen eller bliv hjemme

Her vil de køre på travle færdselsårer som Vesterholmvej, Holstebrovej og H.P. Hansens Vej, så Herning Kommune opfordrer borgerne til at tænke anderledes end normalt.

Det kunne være at parkere uden for ruten, tage cyklen eller arbejde hjemmefra.

Rundstrækningen er afspærret klokken 15.30-18.00. Fredensgade og Møllegade vil være spærret hele dagen klokken 7.00-22.00, da det er her, målområdet befinder sig.

Nedlukningen af midtbyen får omfattende betydning for busdriften i en periode, hvilket passagererne kan holde sig orienteret om hos Rejseplanen, Midttrafik eller Herning Kommune.

Busser bliver påvirket

Kommunen oplyser, at der bliver indsat en shuttlebus, der vil fragte tilskuere fra parkeringspladsen ved MCH og ind til Vestergade tæt på målområdet.

Der er masser af muligheder for at stå langs ruten eller ved målstregen og se løbet på tætteste hold, men etapen bliver også sendt live på DR.

Arrangørerne omtaler etapen som kongeetapen i årets udgave af Postnord Danmark Rundt - både på grund af længden, og fordi der skal køres på grus 10 gange undervejs.

Det giver ifølge Herning Kommune alle ingredienserne for en højdramatisk etape, hvor den blå førertrøje muligvis vil skifte ejermand.

Etapen begynder i Otterup på Fyn, går gennem Middelfart, fortsætter forbi Egtved og Give til det legendariske grusstykke »Den gyldne middelvej« ved Brande, inden den når til Herning.

Målstregen er placeret på Møllegade ud for Markedspladsen.

Indlæser debat

Mest læste

Herning

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere