Medie: FCM-stjerne til lægetjek hos Brentford

Energibundtet Frank Onyeka er ifølge B.T. på vej fra sin forlængede sommerferie til lægetjek hos FCM’s engelske søsterklub, Brentford

22. juni 2021, 16.06

Frank Onyeka blev kåret til årets spiller i FC Midtjylland, da klubben vandt det danske mesterskab i sæsonen 2019-20. Nu er han på vej til Premier League. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Fremtiden står efter alt at dømme på Premier League for Frank Onyeka.

Den 23-årige midtbanedynamo har længe været rygtet fra FC Midtjylland til engelske Brentford, der ligesom FCM har rigmanden Matthew Benham som hovedaktionær.

Men nu er det tæt på at blive en realitet.

Ifølge B.T. er Frank Onyeka på vej fra sin ferie til København, hvor Brentford vil lade ham gennemgå lægetjekket onsdag, inden kontrakten bliver underskrevet.

Frank Onyeka har - som det er kutyme for nigerianerne i FC Midtjylland - haft lidt længere sommerferie i hjemlandet, og han har således ikke nået at træne med FCM efter ferien, og det kommer han måske heller ikke til.

Brentford sikrede sig oprykning til den engelske Premier League for en lille måned siden og har derfor masser af penge parat til forstærkninger. En oprykning til den globalt eksponerede engelske topliga siges at være omkring halvanden milliard danske kroner værd.

Frank Onyeka er udset til at være en af forstærkningerne til Brentfords midtbane, der også tæller de danske EM-spillere Mathias Jensen og Christian Nørgaard.

Brentford har ry for at være et seværdigt spillende hold, og nigerianeren vil kunne tilføje noget tiltrængt fysisk styrke til overlevelseskampen i den bedste række. Onyeka står for enormt løbepensum, duelstyrke og sikker boldomgang uden de store chancer.

Folkebladet forholdt allerede 30. maj Brentfords sportsdirektør og FCM’s formand, Rasmus Ankersen, rygtet om Onyeka efter Brentfords oprykning. Dengang svarede Ankersen:

- Jeg vil ikke kommentere på specifikke navne. Jeg vil hellere sige mere generelt, at det åbner for nogle muligheder for FC Midtjylland at have en Premier League-klub inden for familien. Men nej, der er ikke nogen konkrete planer om en bestemt spiller her og nu, lød det fra Rasmus Ankersen efter oprykningen.

Læs også
FCM-legendens råd: Onyeka skal tage til en topliga
+Abonnement

Udsigt til kæmpe transfersum

Hver gang Folkebladet har hørt rygter om Frank Onyeka og Brentford, har bulletinerne gået på en transfersum over 100 millioner kroner.

B.T. mener dog at vide, at overgangssummen bliver en del lavere, men stadig betydeligt større end de 45 millioner kroner, som Club Brugge bød i fjor.

Brentfords hidtidige rekordindkøb var Ollie Watkins til cirka 55 millioner kroner. Han blev senere solgt til Aston Villa for 255 millioner kroner og er i dag engelsk landsholdsspiller. Så meget tyder på, at Frank Onyeka bliver Brentfords nye rekordindkøb - om end den rekord kan tænkes at blive slået af andre senere i dette vindue.

Transfersummen vil samtidig bidrage til, at Frank Onyeka ikke får nogen problemer med at opnå arbejdstilladelse i England. Det kan ellers være en udfordring for spillere fra andre kontinenter, men det høje beløb vil bevidne hans betydning for sin kommende arbejdsgiver.

Frank Onyeka har spillet 123 førsteholdskampe for FC Midtjylland og scoret 17 mål.

Han kom til FCM’s akademi i 2016 fra klubbens nigerianske samarbejdsklub, FC Ebedei.

Frank Onyeka

Født 1. januar 1998 i Lagos, Nigeria (23 år)

Højde: 183 cm

Position: Defensiv midtbanespiller

Kontrakt med FC Midtjylland til 30. juni 2024

Tidligere klub: FC Ebedei (Nigeria)

Var på prøve hos FCM i sommeren 2015. Tiltrådte officielt i klubben i januar 2016

Udvalgte meritter:

Dansk mester 2017-18 og 2019-20

Dansk pokalvinder 2018-19

Dansk U19-mester 2015-16 og 2017-18

DM-sølv i U19 Ligaen 2016-17

Årets spiller i FCM 2019-20

Debuterede for FCM’s førstehold 20. september 2017 på udebane mod Greve i DBU Pokalen. Scorede et mål i 7-0-sejren

Superliga-debut 9. februar 2018 på udebane mod AC Horsens. Scorede ét mål i 2-0-sejren

123 kampe og 17 mål for FC Midtjylland

Indlæser debat...