Flere fattige familier søger feriehjælp

20. maj 2020, 12.45

Tidligere på året kom det frem, at fattigdommen i Danmark er stagneret for første gang i 20 år. Det til trods har Dansk Folkehjælp i 2020 fået langt flere ansøgninger til feriehjælp end sidste år. I 2019 ansøgte 3822 familier om økonomisk støtte til sommerferien hos organisationen, mens der i år har været 5765 familier. Dette er en stigning på over 50 procent. Foto: PR-foto

IKAST-BRANDE Tidligere på året kom det frem, at fattigdommen i Danmark er stagneret for første gang i 20 år.

Det til trods har Dansk Folkehjælp i år oplevet en stigning på over 50 procent i det samlede antal ansøgere til feriehjælpen i forhold til sidste år.

Feriehjælpen er støttet af Arbejdsmarkedets Feriefond, Ole Kirk’s Fond samt en række øvrige private fonde samt bidrag fra virksomheder og private bidragydere.

I Ikast-Brande Kommune søgte 14 familier om sommerferiehjælp i 2019. I år er tallet 28. Dansk Folkehjælp forventer i alt at kunne sende 3500-4000 af sted på de årlige ferielejre i år på landsplan.

Det oplyser Dansk Folkehjælp i en pressemeddelelse.

For at modtage hjælp skal ansøgeren være enlig forsørger med hjemmeboende børn under 18 år og på overførselsindkomst.

Hård corona-hverdag

Hverdagen har ændret sig for samtlige danskere, siden Danmark blev lukket ned for over to måneder siden.

For udsatte og fattige familier kan den nye hverdag være usædvanlig hård - og behovet for ferie er dermed ekstra stort. Der er derfor også stor glæde blandt Dansk Folkehjælps lokalafdelinger, der administrerer ferieopholdene, da de nyeste meldinger giver udsigt til, at ferieopholdene bliver holdt som planlagt.

Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, udtaler i pressemeddelelsen:

- Den nuværende krise kræver meget af samtlige danskere, og jeg tror, at alle glæder sig til sommerferie lige nu. For mange udsatte og fattige familier er behovet for ferie og et afbræk fra hverdagen særligt stort i år. Mange af de familier, der søger feriehjælp hos Dansk Folkehjælp, er uden beskæftigelse, og ansøgerne til feriehjælp er typisk omgivet af mere komplekse hverdage, der udover fattigdom kan være præget af fysiske og psykiske handicap, misbrug og sygdom samt tragiske sociale omstændigheder. I alle tilfælde har familierne brug for kvalitetstid med deres børn. Men udsigten til sommerferie er for mange udsatte familier desværre bare otte uger mere i isolation. Med feriehjælp kan vi forhåbentlig ændre noget for mange af netop de familier.